avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Proces in derulare recuperare taxa de poluare pt o ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Proces in derulare recuperare taxa de poluare pt o masina cumparata din Elvetia, aceasta tara nefiind membra a UE!

Redeschid acest topic care poate fi de interes ca orice problema juridical cu anumite particulartati, acestea fiind date de faptul ca masina pe care am cumparat-o eu are ca tara de provenienta Elvetia, tara care nu este tara membra a UE…
La data cumpararii am fost tapit de un baiat destept cu ochii albastrii si amuscat momeala, nu am stiut ca urmeaza sa platesc nu una ci trei taxe, Taxa de poluare 5000 de lei, TVA si vama cam 6000 de lei deci in total statul roman m-a tepuit pe taxa de prostie cu 11.000 lei.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca eu azi vand masina intr-o alta tara din Europa sa zicem Bulgaria,pot sa solicit statului Roman sa/mi dea banii pe cele trei txe platite inapoi? Cu ce se schimba situatia daca vand masina inapoi in Elvetia ?

Pun aceste intrebari deoarece sunt in process cu Fiscul pentru recuperarea taxei si se leaga de faptul ca masina nu a fost inmatriculata intr-o tara UE de parca fumul de la taxa de poluare are alt miros in Elvetia decat in celelalte tari!
Va multumesc mult pentru orice raspuns care ma va ajuta in instanta!

PS Am angajat avocat dar nu vreau sa pierd procesul…nu vreau sa fiu prost de data aceasta!


In iunie 2008 am cumparat un autoturism adus din Elvetia de catre un roman, la acel moment nu am stiut ca Elvetia nefacand parte din UE se va achita vama si TVA pentru acel bun asa ca in afara de Taxa de prima inmatriculare de 4874 lei achitata la 31.07.2008 am mai achitat si vama la valoarea din catalog a masinii si TVA cam 6000 de lei, deci in total peste 10.000 de lei taxe si impozite..... Mai am vreo sansa sa-mi recuperez vre-un leu din banii pe care i-am aruncat din prostie in casieria statului. Masina este Euro II an 1998. Multumesc anticipat pentru cei care imi dau un sfat bun! Stima!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Observ ca nu se ofera nimeni sa dea un raspuns la intrebarea mea. Exista o particiularitate in faptul ca masina are ca tara de provenienta Elvetia dar este fabricata in Anglia.....Masina a fost radiata in Elvetia si inmatriculata de mine definitiv in Romania, a circulat cu numere provizorii apoi m-am gasit eu ca fraierul sa o cumpar, nu ca nu am fost multumit de masina dar am dat inca 10.000 de lei in plus ca sa se invarta roata la ea.
Ziceti-mi va rog in practica instantelor de judecata aplicarea OUG 50 din 2008 incepand cu 01.07.2008 opreste restituirea taxei platite, se considera legala aceasta taxa...... Multumesc anticipat!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Spuneti-mi daca in Anglia masina a fost inmatriculata si localitatea unde ati platit taxa !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Nu stiu daca in Anglia a fost inmatriculata dar pot sa ma interesez prin e-mail la elvetianul care a avut-o pt ca am dat de el pe net. Taxele le-am platit la Craiova, TVA, Vama si taxa de inmatriculare, ultima pe 31.07.2008.
Masina este fabricata in Anglia, am auzit de un certificat EUR1 care imi dadea dreptul sa nu mai platesc TVA dar nu am intrat in posesia la asa ceva! Multumesc mult!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Cel mai recent răspuns: alex9691 , utilizator 09:10, 29 Octombrie 2011
In topicul de mai sus sunt date discutiile avute pe aceeasi tema cu ceva timp in urma cand specialistii de aici au incercat sa/mi dea un raspuns...acum datele problemei sunt altele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare! alex9691 alex9691 In iunie 2008 am cumparat un autoturism adus din Elvetia de catre un roman, la acel moment nu am stiut ca Elvetia nefacand parte din UE se va achita vama si ... (vezi toată discuția)
Taxe florin07 florin07 Vreau sa iau o masina din Germania inmatriculata in Elvetia. Vama este platita pt. intrarea in Germania. Mai platesc taxe si in Romania? (vezi toată discuția)
Proces pierdut pe taxa de poluare auto! alex9691 alex9691 Hotararea data de Tribunalul Dolj in cazul masinii mele cumparate din Elvetia dar fabricata in Anglia in 1998 a fost respingerea actiunii ca nefondata. Eu ... (vezi toată discuția)