Va rog sa precizati daca este prevazut in lege distanta legala intre anexa gospodareasca (piscina) si locul unde poate fi construit punctul gospodaresc(ghena blocului). Am facut sesizare la primaria Cluj si ni s-a spus ca este teren privat. In cod civil am gasit posibilitatea de constructie la 60 cm de limita de proprietate, dar aceasta distanta nu face ca mirosurile, sobolanii si gunoaiele sa nu treaca de aceasta limita.
Buna ziua. Locuiesc la casa, iar in vecini este un teren privat pe care s-a construit in bloc cu 7 etaje. Acum amplaseaza ghena de gunoi a blocului langa gardul meu. Langa gard am piscina (inca neutilizabila) , in curte se joaca copii si consider ca nu este sanatos pentru familie amplasarea gunoiului (4 pubele) langa gard. Va rog un temei legal sa pot solicita mutarea gunoiului de langa gard. Multumesc
Deci utilizatorii uscatoriei nu pot fi constransi sa incalzeasca spatiul destinat uscarii rufelor.
Eu nu utilizez uscatoria. Nu am cheie de la uscatorie.
Sunt 3-4 apartamente care o folosesc. Ei nu considera ca geamul trebuie inchis. Ei nu considera ca caloriferul trebuie pornit. Ca sa se usuce hainele lasa geamul deschis...sa iasa umezeala. Au fost temperaturi iarna cu minus si geamul tot deschis a stat toata noaptea.
Nu exista nici o lege care sa oblige ca in spatiul comun, prevazut cu calorifer, acesta sa functioneze?
Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun.
Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei.
Tot timpul geamul uscatoriei este deschis - am inteles ca este stricata incuietoarea. Caloriferul uscatoriei este inchis deoarece nu se doresc plati in plus.
Am solicitat administratorului ca spatiu la fie incalzit deoarece in camera deasupra uscatoriei apare mucegaiul. Dupa doi ani de la zugravire am curatat mucegaiul si am zugravit din nou. Administratorul mi-a adus mesajul batranelor care utilizeaza uscatoria: Daca mi-am cumparat apartament deasupra uscatoriei mi-am asumat acest risc: sa-mi fie rece camera si sa-mi mucegaiasca.
Ce pot face? Am vreun drept sau mi-am asumat acest risc cand am cumparat acest apartament?
In perioada 01.10.2015-04.02.2016 voi desfasura activitati de arhitectura in baza unui contract de prestari servicii incheiat intre PFA si un SRL in iunie 2015. Factura care va fi emisa in noiembrie 2015 si va avea valoare de 10.000 euro.
Pentru intrebarea 2 si 3 aceasta era nelamurirea: daca declaratia 220 pentru 2015 are valoare mica, cum se va calcula cuantumul indemnizatiei de matermitate si indemnizatiei pentru crestere copil ? Se va tine cont de acesti 10.000 euro pe care eu voi plati in 2016 la regularizare prin declaratia 200 aferenta anului 2015 impozit si sanatate.
Buna ziua
Sunt salariata cu CIM pe perioada determinata, care va inceta la 30.09.2015.
Am un PFA pentru care decizia de impunere anticipata pe an 2015 are valoare mica, deoarece s-a estimat lipsa de activitate in anul 2015.
Din 01.10.2015 angajatorul (institutie de invatamant superior nu va mai incheia un alt contract cu mine) .
Voi desfasura activitate din 01.10.2015 pana in 04.02.2016 pe PFA. In data de 04.02.2015 ar trebui sa intru in concediu de maternitate de 126 zile (vor fi 63 de zile inainte de data estimativa a nasterii).
Intrebari:
1.Trebuie sa inchei Contract cu Casa de Sanatate pentru plata contributiei pentru concedii medicale ca sa am dreptul la concediu de maternitate? Pana in septembrie 2015 s-a contribuit la acest fond in baza CIM.
2. Daca in februarie trebuie sa depun acte cu veniturile pe ultimele 6 luni, ce act depun daca decizia de impunere anticipata pe 2015este cu valoare mica. Eu voi emite facturi de pe PFA in perioada oct 2015 - feb 2016, dar decizia de impunere finala va fi eliberata de finante abia in septembrie 2016.
3. De asemenea, in cazul dosarului pentru CCI cu ce act voi dovedi veniturile realizate in perioada oct 2015- ian 2016.
Multumesc
La banca mi s-a spus in fiecare luna sa ma duc sa-i anunt sa-mi deblocheze alocatia copiilor, in fiecare luna fiind blocata pentru poprire. Binenteles ca au avut si un comision de 15 lei de instituire a popririi.
Am inregistrat la Casa de pensii declaratie rectificativa la iunie 2010. Cu copii dupa declaratia initiala, rectificativa, stat de plata inregistrat la ITM in iulie 2010 si decizia de reluare activitate cu 16.06.2010, inregistrata la ITM in iulie 2010 , am fost la AJPIS care au spus ca ei au trimis la ANAF si cu actele acestea trebuia sa vin in 2012. Am fost la ANAF si mi s-a explicat ca nu ei au constituit debitul ci AJPIS, deci nu pot sa-l anuleze. Astept 20.08.2014 cand Primul Ministru a spus ca se va vota ca mamicile si pensionarii sa fie scutiti la plata sumelor necuvenite, iar daca nu se va vota am inteles ca tribunalul este singura solutie.