Buna ziua!
Adresez o intrebare in numele a aprox 15 proprietari ai unor garaje construite pe spatiul public.
Pentru acestea am platit anual, timp indelungat, taxa solicitata de catre primarie.
Pe 10.04.18, toti au primit somatie de demolare in 5 zile, in caz contrar vor fi evacuate pe cale administrativa, desi pentru anul 2018 ni s-a incasat impozitul datorat acestor constructii, impicit s-au prelungit tacit contractele.
Totul porneste de la faptul ca se pun borduri, se asfalteaza sipe locul acestor garaje vor sa traseze parcari pe care sa le scoata la licitatie.
Problema este ca anul acesta nu exista o hotarare a consiliului local Giurgiu, ci este hotararea primarului si se presupune ca ar exista o hatarare(pe care nu am vazut-o si la care nu se face referire in somatii) din 2015.
O parte dintre vecini au depus o notificare catre primarie prin care se face referire la articolele din acordul de ocupare, privind achitarea taxei si a neschimbarii destinatiei contructiei, la art 1786 lit b, c, art 1789 Cod Civ di art 3 alin 2 L215/2001 actualizata si respectarea expirarii termenului contractului in baza L50/1991.
Mentionez ca nimeni nu s-a lasat intimidat de somatiile lipite pe garaje si nu le-au demolat, dorind sa li se aduca la cunostinta hotararile cons local privind demolarea, efectuarea lucrarilor edilitare publice si autorizatiile de dedfiintare a constructiilor provizorii.
In urma celor mentionate mai sus, avem cateva intrebari:
In ce masura aceasta notificare poate stopa demolarea pana la expirarea contractului sau este nevoie de actiune in instanta?
Daca exista o hotarare a cons local din 2015 aceasta mai este valabila?
Daca se deschide o actiune in instanta, demolarea este amanata pana la solutionarea cauzei?
Cum se considera o constructie demolata(este suficienta daramarea plafonului si scoaterea usilor sau e nevoie sa le demolam integral)?
Multumim!