avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Demolare garaje situate pe spatiu public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Demolare garaje situate pe spatiu public

Buna ziua!
Adresez o intrebare in numele a aprox 15 proprietari ai unor garaje construite pe spatiul public.
Pentru acestea am platit anual, timp indelungat, taxa solicitata de catre primarie.
Pe 10.04.18, toti au primit somatie de demolare in 5 zile, in caz contrar vor fi evacuate pe cale administrativa, desi pentru anul 2018 ni s-a incasat impozitul datorat acestor constructii, impicit s-au prelungit tacit contractele.
Totul porneste de la faptul ca se pun borduri, se asfalteaza sipe locul acestor garaje vor sa traseze parcari pe care sa le scoata la licitatie.
Problema este ca anul acesta nu exista o hotarare a consiliului local Giurgiu, ci este hotararea primarului si se presupune ca ar exista o hatarare(pe care nu am vazut-o si la care nu se face referire in somatii) din 2015.
O parte dintre vecini au depus o notificare catre primarie prin care se face referire la articolele din acordul de ocupare, privind achitarea taxei si a neschimbarii destinatiei contructiei, la art 1786 lit b, c, art 1789 Cod Civ di art 3 alin 2 L215/2001 actualizata si respectarea expirarii termenului contractului in baza L50/1991.
Mentionez ca nimeni nu s-a lasat intimidat de somatiile lipite pe garaje si nu le-au demolat, dorind sa li se aduca la cunostinta hotararile cons local privind demolarea, efectuarea lucrarilor edilitare publice si autorizatiile de dedfiintare a constructiilor provizorii.
In urma celor mentionate mai sus, avem cateva intrebari:
In ce masura aceasta notificare poate stopa demolarea pana la expirarea contractului sau este nevoie de actiune in instanta?
Daca exista o hotarare a cons local din 2015 aceasta mai este valabila?
Daca se deschide o actiune in instanta, demolarea este amanata pana la solutionarea cauzei?
Cum se considera o constructie demolata(este suficienta daramarea plafonului si scoaterea usilor sau e nevoie sa le demolam integral)?
Multumim!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:35, 9 Mai 2018
Primaria are competenta sa dispuna dupa propriul interes de utilizarea domeniului public
In documentele initial incheiate cu primaria,aceasta a prevazut clauza provizorie a constructiilor cu obligatia ca in cazul modificarii hotararilor autoritatii publice,concesionarii sa desfiinteze garajele
Notificarea nu stopeaza demolarea
Numai actiune in instanta poate eventual stopa demolarea garajelor
Demolarea implica dezafectarea totala a constructiilor
Nu incercati sa pacaliti primaria doar cu scoaterea usilor deoarece inspectorii pot aplica sanctiuni pecuniare in cazul in care in termenul stabilit ,concesionarii inteleg doar sa scoata usile de la garaje

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daramare garaj de catre primarie bgd9007 bgd9007 Buna seara! Am fost notificat recent de catre primarie printr-un termen de 20 de zile in care sa-mi daram garajul construit pe teren public, legal. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala aplicata pentru nerespectarea legii nr. 50/1991 aricici aricici Speta este urmatoarea : primaria a eliberat autorizatii provizorii pt. constructie garaje ;( in autorizatie se specifica ff clar ca sunt constructii ... (vezi toată discuția)
Demolare garaj cu autorizatie de constructie provizorie Dnpascu Dnpascu Buna ziua. Primararul unui oras in conformitate cu un plan, se pare neprezentat si neaprobat de consiliul local in sedinta consiliului, a trimis instiintari ... (vezi toată discuția)