avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala aplicata pentru nerespectarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala aplicata pentru nerespectarea Legii nr. 50/1991

Speta este urmatoarea : primaria a eliberat autorizatii provizorii pt. constructie garaje ;( in autorizatie se specifica ff clar ca sunt constructii provizorii, la durata fiind trecuta si obligatia de a demola contructia dupa 10 zile de la notificare). Proprietarul garajului (cel din autorizatie) vinde constructia, cu acordul Primariei; noul proprietar este somat dupa un timp sa elibereze amplasamentul, insa refuza acest lucru. In prima faza, Primaria il amendeaza pt. nerespectarea autorizatiei . Este corect sau nu?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:58, 30 Ianuarie 2012
Este f.corect ; şi legal.În primul rând, terenul este domeniul public sau privat al Primăriei, care poate dispune de el mai ales că prin autorizaţia de construire este prevăzut acest lucru.
Ar fi fost un abuz de drept din partea Primăriei dacă , fără somaţie, ar fi venit direct ,să demoleze respectivul garaj.-deşi este terenul de stat(privat sau public), , intervine răspunderea civilă delictuală Dar au procedat.legal., trimiţând inainte notificarea.şi mai ales şi amenda contravenţională.
Avand in vedere statutul special al spatiului,refuzul detinatorului garajului de a se supune dispozitiei autoritatii publice locale este neintemeiat si constituie contraventie
problema delicata ar fi aceea ca amenda are prin definitia ei un caracter strict personal, iar persoana sanctionata nu este cea trecuta in atorizatia de constructie !! Este adevarat ca odata ce ai achizitionat un bun, l-ai preluat si cu drepturi si cu obligatiile aferente, totusi, culpa nu este transmisibila!!
Obiectul contravenţiei a rămas acelaşi. În plus, în pv.de contravenţie, primăria a dispus nişte măsuri , în cazul de faţă -de demolare a garajelor. Aceste măsuri sunt obligatorii pentru posesorul acestora, indiferent dacă este vechiul sau noul posesor.sau pt.un viitor posesor al lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea -pentru un teren de garaj pufulete85 pufulete85 Tin sa va salut si sa va cer un sfat in problema mea. Parintii mei detin un garaj construit in anul 1977 pe domeniul public. De curand primaria m-a instiintat ... (vezi toată discuția)
drept de proprietate-buna ziua, stimate domn/doamna, detin o boxa- garaj langa blocul ... Adriana Tudor Adriana Tudor Buna ziua, Stimate domn/doamna, detin o boxa- garaj langa blocul in care am locuit. Boxa-garaj a fost cumparata de la societatea la care am lucrat, o data cu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie provizorie- autorizatie de constructie definitiva mialdo2005 mialdo2005 Supun dezbaterii dv. urmatoarea problema: suntem un grup de noua propietari de garaje construite in oras, in baza autorizatiilor de constructie provizorii ... (vezi toată discuția)