avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie provizorie- Autorizatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie provizorie- Autorizatie de constructie definitiva

Supun dezbaterii dv. urmatoarea problema: suntem un grup de noua propietari de garaje construite in oras, in baza autorizatiilor de constructie provizorii emise de primarie. Terenul apartinea primariei si era inchiriat anual . In contractele de inchiriere exista o clauza prin care aveam obligatia sa demolam in cazul in care primaria lua o alta decizie cu privire la tenenul in cauza.
Terenul a fost revendicat si obtinut in instanta iar propietarul a fost pus in posesie.
Cei noua propietari de garaje au fost notificati de primarie asupra acestui fapt.
Noul propietar doreste sa ne vanda terenul aferent.
Intrebarile sunt urmatoarele: Putem cumpara terenul sub rezerva ca vom putea obtine o reautorizare a constructiilor care deja exista, au fost construite legal ,dar a caror autorizatie a fost provizorie? Se poate transforma autorizatia de constructie provizoie in autorizatie definitiva? Exista o solutie legala de a rezolva problema excluzand demolarea?

Alte discuții în legătură

Proprietar teren, proprietar cladire construita pe acel teren qwerty123456 qwerty123456 In urma cu 15 ani am inchiriat 30 mp, teren intravilan, unei firme pentru a-si deschide un magazin. Pe acel teren firma si-a construit o cladire, dar nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Daramare garaj de catre primarie bgd9007 bgd9007 Buna seara! Am fost notificat recent de catre primarie printr-un termen de 20 de zile in care sa-mi daram garajul construit pe teren public, legal. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea -pentru un teren de garaj pufulete85 pufulete85 Tin sa va salut si sa va cer un sfat in problema mea. Parintii mei detin un garaj construit in anul 1977 pe domeniul public. De curand primaria m-a instiintat ... (vezi toată discuția)