avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate-Buna ziua, Stimate domn/doamna, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate-Buna ziua, Stimate domn/doamna, detin o boxa- garaj langa blocul ...

Buna ziua,
Stimate domn/doamna, detin o boxa- garaj langa blocul in care am locuit. Boxa-garaj a fost cumparata de la societatea la care am lucrat, o data cu apartamentul si detin contractul de vanzare-cumparare. Aceste garaje ( in numar de 20) au fost construite in anul 1960, o data cu blocul, sunt din beton si au fost cuprinse in planul de investitii al societatii, iar la terminarea lucrarilor s-a facut si proces verbal de receptie, ele fiind constructii definitive, nu provizorii. Terenul, este domeniul privat al primariei si platesc impozitul aferent pa constructie si teren. Am solicitat primariei un certificat de nomenclatura stradala pentru a promova documentatia topocadastrala si inscrierea in cartea funciara. O foarte mare periada de timp, primaria nu a dat nici un rspuns si acum ne-am trezit cu o somatie, ca in termen de 5 zile, sa demolam constructia. Ce se poate face in aceasta situatie pentru blocarea somatiei de demolare? PS Exista posibilitatea sa se acorde aprobare pentru intocmirea documentatiei cadastrale pentru terenul care apartine domeniului privat al statului? Daca da, ce se poate face pentru a obtine acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adriana Tudor , utilizator 21:04, 21 Septembrie 2021
GARAJUL ESTE TRECUT IN cf?Daca da ,nu se poate darama dar cu siguranta nu este trecut
1. Tocmai de accea am facut solicitarea de eliberare a certificatului de nomenclatura stradala in vederea intocmirii documentatiei cadastrale si de inregistrare in cf, deci nu a fost inscris in cartea funciara;
2. la data contructiei 1967 si nu 1960 nu exista autorizatie de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala aplicata pentru nerespectarea legii nr. 50/1991 aricici aricici Speta este urmatoarea : primaria a eliberat autorizatii provizorii pt. constructie garaje ;( in autorizatie se specifica ff clar ca sunt constructii ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Sfat - as vrea autorizatie de extindere ionchilalau ionchilalau Buna ziua.Daca o constructie (in speta,un garaj)a fost construit fara autorizatie de constructie,si a fost ,,prins\" in cartea funciara,se poate elibera ... (vezi toată discuția)