avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... sfat - as vrea autorizatie de extindere
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

sfat - as vrea autorizatie de extindere

Buna ziua.Daca o constructie (in speta,un garaj)a fost construit fara autorizatie de constructie,si a fost ,,prins" in cartea funciara,se poate elibera autorizatie de extindere,in cazul de fata pe conctract de comodat?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:22, 30 Ianuarie 2012
Autorizaţia de extindere se dă faţă de ceva existent, care are autorizaţie. S-ar putea totuşi ca respectiva construcţie să nu fie întabulată-pentrucă pentru a întabula o construcţie sunt necesare anumite acte( documentaţie cadastrală...). Deci vedeţi, dacă chiar este întabulată!
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
daca in extrasul de CF va apare o constructie C1 - garaj - din pv al CF nu este nici o problema pentru a nota ulterior o extindere a constructiei C1 - dar ... autorizatiile le da primaria, serviciul urbanism se poate autosesiza ca e fara autorizatie si chiar va poate cere sa o demolati... (asta nu are nici o legatura cu faptul ca e sau nu e "prinsa" in Cartea Funciara)#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare autorizatie popa remus popa remus Vreau sa demolez un imobil casa de locuit,construit in anii30,si ma lovesc de o problema!Mergand la primarie pt a obtine autorizatia de demolare, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil neversaynever neversaynever Buna ziua,am si eu o problema care suna cam asa;Se cumpara o casa veche inscrisa in CF si la care extrasul spune; casa ,curte si gradina in suprafata totala de ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)