avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Demolare garaj cu autorizatie de constructie provizorie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Demolare garaj cu autorizatie de constructie provizorie

Buna ziua. Primararul unui oras in conformitate cu un plan, se pare neprezentat si neaprobat de consiliul local in sedinta consiliului, a trimis instiintari sa se darame garajele provizorii de catre ‘proprietari’ ori primaria o sa le darime. Proprietarul avea 2 garaje, unul pe numele lui fara autorizatie de constructie si unul pe numele fiului cu autorizatie de constructie —— de acum 20 si ceva de ani un terenul pubic,langa blocul de domiciliul. S-au platit de atunci continuu taxe,chirie si impozite solicitate de Primarie inclusiv pe anul in curs pina la sfirsitul anului.
Tatal a darimat garajul singur, fiul nu si a facut o cerere la primarie la care a atasat copie dupa autorizatia de constructie astepind raspunsul primariei. Fiul este plecat din tara iar la prima revenire in tara s-a adresat primariei in scris. Primaria nu a stiut ca exista chiar si o autorizatie provizorie. Primaria a trimis o firma sa darime garajul, a impins masina afara din garaj, a darimat si luat tot materialul. Politistul de la fata locului a spus ca proprietarul o sa primeasca contravaloarea fierului vechi ceea ce nu s-a intimplat. Primaria nu a raspuns la cererea in care s-a depus copie de pe autorizatia de constructie nici inainte nici dupa demolare.

Demolarea s-a facut cu o firma privata agreata/desemnata de primarie, iar primaria a trimis o factura cu un pret foarte mare pe numele tatalui proprietarului ( nu fiului, desi garajul fiului a fost demolat). Intrebarea este cum se poate contesta factura de demolare impusa, daca demolarea in sine e legala, daca firma avea dreptul sa scoata masina din garaj. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:26, 9 Decembrie 2019
Sunt probleme distincte scoaterea vehiculului din garajul executat pe domeniul public si demolarea garajului
Fiind vorba despre garaje provizorii edificate pe domeniul public,primaria detine autoritatea si competenta sa dispuna de utilizarea domeniului public,respectiv sa dispuna dezafectarea constructiilor provizorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare garaje situate pe spatiu public GrRadu GrRadu Buna ziua! Adresez o intrebare in numele a aprox 15 proprietari ai unor garaje construite pe spatiul public. Pentru acestea am platit anual, timp ... (vezi toată discuția)
Somație pt demolarea garajului Sorin N Sorin N Bună ziua, am primit recent o somație pt demolarea garajului. Este vorba de o construcție din beton prefabricat cu fundație, făcută în anii 90. Nu are ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala aplicata pentru nerespectarea legii nr. 50/1991 aricici aricici Speta este urmatoarea : primaria a eliberat autorizatii provizorii pt. constructie garaje ;( in autorizatie se specifica ff clar ca sunt constructii ... (vezi toată discuția)