avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Somație pt demolarea garajului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Somație pt demolarea garajului

Bună ziua, am primit recent o somație pt demolarea garajului. Este vorba de o construcție din beton prefabricat cu fundație, făcută în anii 90. Nu are CF pe persoană, terenul fiind al RADP. Toate actele sunt in regula (plan aprobat, autorizație de construcție, certificat urbanism etc). În somație e mentionat art. 33 din legea 50/1991 care din câte știu se referă la construcțiile provizorii. Aditional, se amintește și un HCL 412/2020 care ar facilita acces la parcări proprietarilor care consimt demolare pe cheltuiala proprie. Eu când am cumpărat apartamentul evident că am avut inclus in preț (fara mențiunea expresă pe contract, normal) și garajul care era cu contract pe numele vânzătorului.
Întrebarea mea este daca as avea șanse să păstrez garajul și dacă da, ce acțiuni legale ar trebui făcute?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 09:25, 5 Mai 2023
Atat timp cat dv precizati
când am cumpărat apartamentul evident că am avut inclus in preț (fara mențiunea expresă pe contract, normal) și garajul care era cu contract pe numele vânzătorului.
,rezulta ca ati achizitionat cu documente legale strict bun imobil
Art. 33. -
(1) Prin derogare de la prevederile art. 32, construcţiile executate fără autorizaţie de construire pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, al judeţelor, oraşelor sau comunelor vor putea fi desfiinţate pe cale administrativă de către autoritatea administraţiei publice locale competentă, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala contravenientului.

Nu aveti documente care sa ateste calitatea dv de proprietar constructie ,nu aveti sanse de castig in eventuala contestare masura dezafectare garaj edificat pe domeniul publlic
Nici o șansă.Daca nu îl demolati singur,primaria o va face și vă trimite factura.Va faceți calculele cum e mai ieftin pentru dumneavoastră,garajul oricum se va demola.
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare ,,urgenta" garaj cotimanis cotimanis Buna ziua!In municipiul Mangalia s-a inceput cu mare fast demolarea garajelor.Au inceput sa trimita somatii in care se invoca art.3 si 33 din legea 50/1991 in ... (vezi toată discuția)
Demolare garaje situate pe spatiu public GrRadu GrRadu Buna ziua! Adresez o intrebare in numele a aprox 15 proprietari ai unor garaje construite pe spatiul public. Pentru acestea am platit anual, timp ... (vezi toată discuția)
Demolare garaj cu autorizatie de constructie provizorie Dnpascu Dnpascu Buna ziua. Primararul unui oras in conformitate cu un plan, se pare neprezentat si neaprobat de consiliul local in sedinta consiliului, a trimis instiintari ... (vezi toată discuția)