avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Demolare ,,urgenta\" garaj
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Demolare ,,urgenta" garaj

Buna ziua!In municipiul Mangalia s-a inceput cu mare fast demolarea garajelor.Au inceput sa trimita somatii in care se invoca art.3 si 33 din legea 50/1991 in privinta constructiilor ilegale edificate in Mangalia.Mentionez ca in fiecare an am platit impozitul si chiria pentru teren asa cum ni s-a cerut si am toate conventiile si facturile inclusiv din acest an.Cum pot fi aceste garaje ilegale dar platite le primarie?Mai mult in somatie este trecut un termen de 72 de ore pentru a demola personal garajul ,daca nu vom suporta cheltuieli de demolare de 2155 lei si din ce am aflat de la un vecin si o amenda de 800 de lei ca nu am respectat temenul.In somatie nu este stipulat nici o HCL Mangalia .Eu am primit aceasta somatie pe 26.07.2018.Ce ar trebui sa fac ,cui sa ma adresez in acest scurt timp? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cotimanis , utilizator 21:05, 27 Iulie 2018
De la bun inceput dv ca beneficiar aveti cunostiinta ca este vorba despre constructie provizorie,
care trebuie dezafectata in situatia in care autoritatea publica locala intelege sa aloce terenul respectiv pentru alta utilizare
Este situatie identica cu ce a fost in Constanta unde au fost dezafectate baterii de garaje,pentru unele dintre acestea existand inclusiv titluri de proprietate
Taxele platite sunt pentru terenul inchiriat si probabil ca nicaieri nu scrie ca ati avut garaj. Garajul legal este inscris in CF. Spatiul public e in administrarea autoritatilor locale, in consecinta, trebuie sa va executati. Nu e nevoie de o HCL ca sa se reintre in legalitate.
Legal, nu aveti cui sa va adresati. Politic, poate.
Multumesc am inteles dar timpul de 72 de ore mi se pare ceva abuziv atat timp cat pe contractul de inchiriere scri termen de 15 zile de la instiintare.Cred ca vrea cumva sa ne ia banii cu anumite firme,pentru ca eu persoana fizica nu ma pot incadra in 3 zile sa demolez un garaj.

Adrian Dimitriu a scris:

Taxele platite sunt pentru terenul inchiriat si probabil ca nicaieri nu scrie ca ati avut garaj. Garajul legal este inscris in CF. Spatiul public e in administrarea autoritatilor locale, in consecinta, trebuie sa va executati. Nu e nevoie de o HCL ca sa se reintre in legalitate.
Legal, nu aveti cui sa va adresati. Politic, poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somație pt demolarea garajului Sorin N Sorin N Bună ziua, am primit recent o somație pt demolarea garajului. Este vorba de o construcție din beton prefabricat cu fundație, făcută în anii 90. Nu are ... (vezi toată discuția)
Demolare garaj cu autorizatie de constructie provizorie Dnpascu Dnpascu Buna ziua. Primararul unui oras in conformitate cu un plan, se pare neprezentat si neaprobat de consiliul local in sedinta consiliului, a trimis instiintari ... (vezi toată discuția)
Daramare garaj de catre primarie bgd9007 bgd9007 Buna seara! Am fost notificat recent de catre primarie printr-un termen de 20 de zile in care sa-mi daram garajul construit pe teren public, legal. Mentionez ... (vezi toată discuția)