Buna seara. A citit mesajele si prietena In cauza si vrea sa stie in felul urmator: in acest moment părinții legali ai copilului sunt sotul si prietena mea nu ? Daca ei SUNT DE ACORD Ca acel copil este al lor ce se întîmplă??? Poate veni o persoana sa ceara testul ADN asa pur si simplu ??? Este posibil asa ceva ??? Cu ce dovezi cere acest lucru cineva??? Nu trebuie sa vina cu ceva concret pentru a avea dreptul să ceară testul de paternitate ??? Din cate am inteles persoana in cauza are ca si dovezi doar poze cu viitoarea mămică... Si cam atat ... e ca si cum naște nevasta vecinului si sotul meu de exemplu merge la ei si le spune că el isi ia avocat si ca vrea sa stie daca copilul vecinilor este al lui deoarece in trecut a întreținut relații cu aceasta...??? Pe ce baza sau motiv poate cere/face acest lucru???
Presupusul nu dorește să fie trecut pe certificatul de nastere si nici sa faca public neaparat acest lucru. Pur si simplu doreste sa afle dacă e copilul sāu in caz ca acesta pateste ceva sa il ajute si bla bla.... pe cale amiabilă la un notar se poate rezolva ceva? Ce nu am inteles exact este acea frază cu : " pretențiile sale de paternitate nu pot fi dovedite stiintific"!!!
El a rămas masca cum de sotul este de acord să îi dea el numele copilului !
Buna seara. Multumesc pentru promptitudine. Nu ma pricep foarte bine la termenii aceștia din sfera dumneavoastra dar din cate am inteles , sotul va avea numele pe certificatul de nastere si nu presupusul tata care ar vrea cu orice preț să afle dacă este sau nu tatăl acestui copil ...deoarece nu stie sigur... el este stabilit intr^o altă țară, pe tot parcursul sarcinii sotul a avut grijă de viitoarea mămică si a cumpărat cele necesare iar acum cand se apropie nașterea copilului individul vrea sa vorbeasca cu un avocat sa stie daca acel copil este al lui sau nu .... chiar dacă se dovedește acest lucru printr%un test el ce drepturi o sa aiba daca copilul este recunoscut de soț și el nu apare pe acel certificat de naștere???
Dacă un soț și soția sunt in asteptarea unui copil, iar acesta inca nenăscut nu este copilul soțului din motive personale, timp de un an au trăit separat, persoana care se consideră a fi de fapt tatăl copilului poate sa ceara test de paternitate prin lege tinand cont de faptul că sotul si sotia s^au împăcat, nu divorteaza ,iar sotul este de acord sa recunoasca copilul ?????
Poate veni o persoana pur si simplu sa ceara test de paternitate daca legal nu are nici o treaba cu Soția iar sotul acesteia nu este de acord ca un străin sa vina si pur si simplu sa ceara acest test ???? Cei doi soți s^au împăcat si sunt fericiți, chiar daca bebele nu este al amândurora! Ce se poate face in acest sens ??? Cei doi soți pot refuza sa faca testul daca acea persoana Isi ia avocat si vrea totusi sa ceara testul de paternitate prin instanța????
In vederea unui raspuns pozitiv va multumesc anticipat !!!