avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate giuliamaria

Activitate giuliamaria

Sau reglementarile urbanistice ale zonei prevad distantele pe care vi le spune domnul de la Primarie.Intrebati -l si daca este asa, cereti-i sa va dea PUZ -ul zonei, etc
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie,
In 2004 am construit o casa cu destinatia de " vila turistica" -deoarece zona nu permite constructia de locuinte-P+1+M(acesta era regimul maxim admis in zona la acel moment).In 2013, prin PUZ regimul maxim admis a devenit P+8.
Langa noi este un terem de 586 mp pe care se doreste construirea unei vile turistice P+8(bloc mascat sub aceasta denumire).A obtinut un certificat de urbanism in 2015 in care la studii de specialitate nu are trecut studiu de insorire.Mentionez ca PUZ-ul zonei, la retragerile fata de proprietatile vecine specifica " conform cod civil.Ori in codul civil retragerea este de 60 cm.
Intrebarea este, poate construi la o retragere de 60 cm fata de proprietatea noastra P+8 fara a face un studiu de insorire(mentionez ca este la sud de noi, pe partea unde avem geamuri la living, dormitor)

Avand in vedere ca destinatia este " vila turistica", este aplicabil Ordinul 119/2014 privind obligativitatea studiului de insorire?
Am gasit un normativ NP79/2002 al MDRAP(normativ privind cerintele de calitate pentru unitatile functionale-camere, garsonieresi apartamente in cladiri hoteliere) care insa nu stiu daca se aplica, in care la Cap. D.6.1 specifica ca pentru functiunile turistice durata de insorire -nivelul -minim 2 ore -valoare recomandabila , in ziua de referinta si in ipoteza de cer senim.Insa, cum se interpreteaza " recomandabila " in acest context?
Practic, acest normativ este mai favorabil decat ordinul 119/2002 CARE IMPUNE MINIM 1.5 ORE.

Va multumesc pentru suport si va doresc toate cele bune.

Cu stima,
Ioana