avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Studiu de insorire la un Certificat de Urbanism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Studiu de insorire la un Certificat de Urbanism

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie,
In 2004 am construit o casa cu destinatia de " vila turistica" -deoarece zona nu permite constructia de locuinte-P+1+M(acesta era regimul maxim admis in zona la acel moment).In 2013, prin PUZ regimul maxim admis a devenit P+8.
Langa noi este un terem de 586 mp pe care se doreste construirea unei vile turistice P+8(bloc mascat sub aceasta denumire).A obtinut un certificat de urbanism in 2015 in care la studii de specialitate nu are trecut studiu de insorire.Mentionez ca PUZ-ul zonei, la retragerile fata de proprietatile vecine specifica " conform cod civil.Ori in codul civil retragerea este de 60 cm.
Intrebarea este, poate construi la o retragere de 60 cm fata de proprietatea noastra P+8 fara a face un studiu de insorire(mentionez ca este la sud de noi, pe partea unde avem geamuri la living, dormitor)

Avand in vedere ca destinatia este " vila turistica", este aplicabil Ordinul 119/2014 privind obligativitatea studiului de insorire?
Am gasit un normativ NP79/2002 al MDRAP(normativ privind cerintele de calitate pentru unitatile functionale-camere, garsonieresi apartamente in cladiri hoteliere) care insa nu stiu daca se aplica, in care la Cap. D.6.1 specifica ca pentru functiunile turistice durata de insorire -nivelul -minim 2 ore -valoare recomandabila , in ziua de referinta si in ipoteza de cer senim.Insa, cum se interpreteaza " recomandabila " in acest context?
Practic, acest normativ este mai favorabil decat ordinul 119/2002 CARE IMPUNE MINIM 1.5 ORE.

Va multumesc pentru suport si va doresc toate cele bune.

Cu stima,
Ioana

Alte discuții în legătură

Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
Pot sa construiesc pe acest teren ? scarabeul1984 scarabeul1984 Buna ziua, Nu am avut inca timp sa ajung la primarie sa incep demersul pentru actele de impartire a terenului. O sa intru in posesia unui teren intravilan de ... (vezi toată discuția)
Publicare Bruno1944 Bruno1944 Vecinul meu a construit o mansarda, fara autorizatie de construire, fara sa obtina acordul meu ca vecin, incalcand mai multe drepturi din codul civil si din ... (vezi toată discuția)