Imi cer scuze, nu m-am exprimat foarte clar. 25% a fost platit inainte de casatorie si 75% dupa. Este platit integral, iar intrarea in posesie s-a facut atunci cand a fost achitat creditul . Dupa parerea mea, evident neavizata, ea a devenit proprietarea acelui apartament in timpul casatoriei, acesta devenind bun comun.
Multumesc. Avand in vedere ca mostenitorii nu vor sa faca iesirea din indiviziune pe cale amiabila nici pentru bunurile stabilite clar prin certificatul de mostenitor, nu stiu ce sanse voi avea cu aceasta creanta. Totusi, deoarece contractul de predare-primire cu ICVL stipuleaza clar ca va intra in vigoare, respectiv in posesia deplina a proprietarului, dupa achitarea contractului de imprumut, poate imi va creste sansele de reusita in instanta. Inca o data, multumesc pentru raspunsuri. ,
Daca apartamentul a fost platit, aproximativ 75%, impreuna cu tatal meu, acesta nu avea un drept de creanta asupra lui? Eu nu ar fi trebuit sa mostenesc acest drept? Multumesc.
Buna seara,
In urma cu 8 ani, in urma decesului tatalui meu, am facut succesiunea cu sotia acestuia. Asa cum i-am promis tatalui, nu am deschis actiune de iesire din indiviziune pe parcursul vietii acesteia. Anul trecut a decedat si ea, iar la inceputul acestui an am aflat de la sora ei ca ea a mai avut un apartament contractat inaintea casatoriei cu tatal meu, dar achitat in proportie de 75% in timpul casatoriei si pe care nu l-a declarat la bunuri imobile proprii in urma cu 8 ani (a declarat ca NU are bunuri imobile proprii). Dreptul de creanta asupra acelui apartament s-a prescris sau inca pot cere in instanta recunoasterea acestui drept ?