avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Activitate Adina Daineanu

Activitate Adina Daineanu

Discuție
Buna ziua. Ma numesc Adina Daineanu. As dori sa stiu ce s-ar putea putea face in situatia mea prezenta.
In 2017, in Tribunalul din Romania, s -a definitivat un proces de divort. In urma acestuia s-a hotarat ca custodia fetitei sa fie impartita intre mine si fostul sot.
Am facut recurs cu privire la acest lucru, recurs care a fost respins. In urma acestuia autoritatile din Romania au decis ca acest lucru sa fie rezolvat in UK, deoarece locuim in UK, atat eu cat si fetita( in decizie s-a hotarat ca fetita sa locuiasca cu mine). Mentionez ca si fostul sot locuieste tot in UK.
Situatia prezenta este ca fetita are pasaportul expirat din luna ianuarie . Fostul sot nu este de acord sa imi elibereze procura pentru reinnoirea pasaportului si pentru a avea libertatea de a calatori cu fata in Romania. Mentionez ca tatal meu a decedat in octombrie 2017. Anul acesta in octombrie trebuie sa ma aflu in Romania pentru implinirea pomanei de 1 an de zile de la decesul tatalui meu. Deocamdata nu este posibil acest lucru deoarece fata nu are pasaport si nici procura care sa imi permita intrarea/iesirea din Romania cu fata. Fostul sot nu este de acord sub nicio forma sa colaboreze pe cale amiabila. De asemenea fata a pierdut o excursie in Franta cu scoala datorita lipsei pasaportului .
Va rog frumos dati-mi o solutie, o speranta la situatia noastra.
Multumesc anticipat
ADINA DAINEANU.
Buna ziua. In urma unui proces deschis in Romania pentru a avea custodia totala a fetitei, dupa 3 amanari, decizia finala a fost respingerea acestui dosar. Custodia in prezent o impart cu fostul sot. Eu si fata locuim in Anglia de 3 ani. El este tot in Anglia. Fetitei i- a expirat pasaportul. El nu tine legatura cu ea absolut deloc. Eu nu am cum sa iau legatura cu el si de fiecare data cand a fost nevoie sa calatoresc in Romania nu a fost de acord. A trebuit sa apelez de fiecare data la Tribunal pentru Hotarari de urgenta. Multi bani platit pentru a putea calatori. Am fost sfatuita sa deschid un proces in Anglia. Insa este complicat si foarte costisitor. Ce sfaturi imi puteti da avand in vedere situatia descrisa pe scurt.
Multumesc