avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate probono

Activitate probono

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in cazul PFA - ului, daca nu desfasurati activitate la sediu nu aveti nevoie de acordul vecinilor. Trebuie sa dati o declaratie pe propria raspundere, sub semnatura privata. Declaratia se poate face la ONRC, la momentul inregistrarii PFA-ului (solicitati formularul de la consultanta). Daca doriti sa completati declaratia anterior aveti un model pe site-ul ONRC, [ link extern ] ).

iMariusCalin a scris:

Buna ziua,

Am doua intrebari:

Vreau sa imi deschid un pfa si folosesc ca sediu apartamentul.

Daca declar ca nu intreprind activitatea aici trebuie sa mai cer aprobare de la vecini?

Cum pot declara ca nu intreprind activitatea aici?

PFA-ul va fi pe fotografie si voi face foto de eveniment, deci nu voi avea clienti sau altceva acasa.

Multumesc!

Pentru ca nu sunteti unicul proprietar aveti nevoie de un contract de comodat. Contractul se va incheia intre proprietari (dvs, mama, sora), in calitate de comodanti si Asociatie, in calitate de comodatar.

Daria B. a scris:

Aș vrea să înființez o asociație și nu știu dacă mai e necesar să fac contract de comodat având în vedere că sunt coproprietară pe casă? Sau e nevoie de acordul celorlalți proprietari (mama și sora, în cazul meu)? Sau e suficient să duc copie după actul de proprietare, de unde reiese că sunt coproprietar?