avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de comodat pentru sediu social ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de comodat pentru sediu social ong

Aș vrea să înființez o asociație și nu știu dacă mai e necesar să fac contract de comodat având în vedere că sunt coproprietară pe casă? Sau e nevoie de acordul celorlalți proprietari (mama și sora, în cazul meu)? Sau e suficient să duc copie după actul de proprietare, de unde reiese că sunt coproprietar?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:50, 10 Iunie 2018
Pentru ca nu sunteti unicul proprietar aveti nevoie de un contract de comodat. Contractul se va incheia intre proprietari (dvs, mama, sora), in calitate de comodanti si Asociatie, in calitate de comodatar.

Daria B. a scris:

Aș vrea să înființez o asociație și nu știu dacă mai e necesar să fac contract de comodat având în vedere că sunt coproprietară pe casă? Sau e nevoie de acordul celorlalți proprietari (mama și sora, în cazul meu)? Sau e suficient să duc copie după actul de proprietare, de unde reiese că sunt coproprietar?

Mulțumesc pentru răspuns! Încă o întrebare: comodatul trebuie să fie autorizat sau poate să fie pur și simplu la mica înțelegere între coproprietari? Am fost întrebată de acest aspect de către notarul la care am fost să închei contractul...
Nu inteleg ce poate insemna "autorizat"? Poate "autentificat" sau "atestat"? Legea nu cere forma autentica sau atestata pentru contractul de comodat, el poate fi si sub semnatura privata, adica pur si simplu semnat olograf de parti. Sa il faceti in mai multe exemplare, Trebuie semnat de toti coproprietarii personal sau prin procura notariala pentru ca, spre deosebire de contractul de inchiriere, care e considerat act de administrare daca nu e pe termen lung, cel de comodat este considerat act de dispozitie si nu e valabil daca il incheie doar unul dintre coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contract comodat infiintare ong Irenit Irenit Bună ziua. Pentru înființarea unei asociații, contractul de comodat trebuie autentificat la un notar? Contractul de comodat se face între proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Elena Chiriac Elena Chiriac buna seara, voiam sa va intreb, dupa am incheiat un contract de inchiriere intre 2 persoane fizice si l-am inregistrat la administratia financiara, pot (in ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ikebana ikebana Contractul de comodat pentru locuinta trebuie incheiat obligatoriu in fata unui notar sau jurist? sau este suficienta doar prezenta comodantului si a ... (vezi toată discuția)