buna seara, voiam sa va intreb, dupa am incheiat un contract de inchiriere intre 2 persoane fizice si l-am inregistrat la administratia financiara, pot (in calitate de chirias) sa inchei un contract de comodat cu o societate la care sunt asociat unic si administrator, trebuie neaparat sa fie autentificat la un birou notarial sau se poate incheia si sub semnatura privata? :D sau ar fi mai bine sa se rezilieze contractul de inchiriere urmand ca apoi sa se incheie un alt contract direct pe societate si nu pe persoana fizica?!? Va multumesc!
Puteti incheia fara nici un fel de probleme acel contract de comodat daca va este necesar pentru Registrul Comertului(inregistrare sediu social). Insa , desi contractul poate fi incheiat sub semnatura privata , trebuie sa aveti in vedere faptul ca institutiile publice nu accepta astfel de contracte decat incheiate in forma autentica(notariale)B-)
Succes!
:luck:
Cititi cu atentie clauzele contractului ! Daca locatorul va interzice sublocatiunea sau folosirea bunului inchiriat numai pentru locuit si nu in alt scop, va recomand sa luati legatura cu acesta si sa-i spuneti ca doriti sa incheiati acel contract de comodat.
Nu stiu daca la ORC va va accepta acest contract incheiat cu un neproprietar. Trebuie sa va interesati.
Eu v-as recomanda incheierea contractului de comodat/inchiriere intre proprietar si firma şi rezilierea contractului de inchiriere intre pers.fiz. E mai simplu! ;)
coret sfatu de la Cora.
cine poate avea calitatea intr-un contract de comodat? cine poate fi comodatar sau comodant?
raspunsul a fost dat
nu trebuie sa va complicati
solicitati-l pe proprietar sa accepte comodatul