avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contract de inchiriere sau contract de comodat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contract de inchiriere sau contract de comodat

Buna ziua! Am si eu o intrebare.
Ce se recomanda a se incheia pentru stabilirea sediului social al unei asociatii (ONG): contract de inchiriere sau contract de comodat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 14:26, 7 Aprilie 2010
Contractul de comodat este mai simplu, pentru ca nu implica nici un flux financiar si consta doar o coala A4 cu un model de pe net.
Depinde cine este comodantul: persoana fizica sau juridica.
Daca este persoana fizica, trebuie legalizat la notar, daca este persoana juridica, este suficienta semnatura administratorului si stampila.
Cerinta de legalizare este valabila numai pentru ONG-uri?
Nu conteaza cine este comodatar, poate fi SRL,PFI,ONG.
Conteaza comodatantul, adica cel care ofera imobilul.Si acesta trebuie sa dovedeasca faptul ca este proprietar sau chirias fara restrictie de subinchiriere.
Eu am asistat la inregistrarea unor firme si PFA-uri cu un contract de comodat sub semnatura privata, iar ORC-ul le-a acceptat fara comentarii. Numai o singura data un provider de telefonie mobila a fost convins de faptul ca contractul respectiv si certificatul de inregistrare de la ORC sunt falsuri (nu erau).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat cu clauza de inchiriere Habarnam53 Habarnam53 Pot doua persoane fizice sa incheie un contract de comodat cu clauza de subinchiriere pentru o locuinta? In acest fel fiscul isi primeste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat Roxie Roxie Buna seara. Intentionez sa imi iau autorizatie PFA pentru a putea lucra ca traducator. Unul din actele necesare la dosar este cel care sa dovedeasca dreptul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)