avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contractul de comodat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contractul de comodat

Buna seara.
Intentionez sa imi iau autorizatie PFA pentru a putea lucra ca traducator. Unul din actele necesare la dosar este cel care sa dovedeasca dreptul de folosinta asupra locatiei unde se va desfasura activitatea. In cazul meu, va fi apartamentul unde locuiesc, car figureaza si in Cartea de Identitate. Dar acest apartament nu este si pe numele meu, este doar pe numele sotului, este al lui de dinainte de casatorie. Intrebarea mea este: e necesar un contract de comodat? Sau este suficient ca este si domiciliul meu din buletin?
Daca trebuie, are cineva un model pentru asa ceva? Cum trebuie completat: cu denumirea mea ca PFA? Apoi, trebuie legalizat? Cat costa o legalizare pentru un astfel de act?
Va multumesc.
Roxana
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Roxie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxie , utilizator 10:02, 25 Ianuarie 2010
Incheiati un contract de comodat , valabil fiind si unul sub semnatura privata , solo consensu.
Nu e obligatorie forma autentica, nu este un act care trebuie sa fie perfectat in fata notarului public.
da trebuie contract de comodat fiindca nu sunteti proprietara si completat cu denumirea dvs cu numele dvs ca si persoana fizica nu pfa, nu este obligatoriu sa il legalizati la notariat , modele de contract de comodat gasiti pe net,folosind un motor de cautare si chiar si aici daca dati cautare contracte de comodat , cand depuneti actele depuneti impreuna si o copie de pe actul de proprietate
Ioana are perfecta dreptate! Contractul este valabil si incheiat sub semnatura privata! nu este necesara autentificarea lui la notariat! Si bineinteles il incheiati intre sot si PFA-ul dvs!
[ link extern ]

[ link extern ]
Va multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam eu ca nu am cum sa trec denumirea mea ca PFA, din moment ce inca nu sunt PFA cand fac contractul, ci abia depun dosarul. Deci numele din buletin. Am sa iau un model de contract de pe net. Si mai trebuie si copie dupa actul de proprietate.
Va multumesc inca o data pentru promptitudinea Dumneavoastra.
Activitatea de traducator din cate stiu este incadrata in domeiul profesiilor liberale. Asta ne duce putin sa analizam OUG 44/2008, iar in Cap. I art. 1 ( 2 ) gasim: aceasta ordonanta nu se refera la activitatile organizate si reglementate de legi speciale. Concluzie : traducatorul nu se poate inregistra la ORC , ci doar la Administratia Financiara.
Sper sa fie de folos raspunsul meu.

Alte discuții în legătură

Contract comodat pfa claudiaP claudiaP Spuneti-mi, va rog, daca un PFA incheie un contract de comodat pentru un apartament cu 3 camere unde mai locuiesc si alte persoane, cat la 100 are dreptul de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat kikitam kikitam pentru un sediu social al unei noi firme trebuie contract de comodat legalizat la notar ? si cu un model ma poate ajuta cineva ? (vezi toată discuția)
Contract de comodat razvanbonciu razvanbonciu Buna ziua Am nevoie de un contract de comodat pentru sediu social insa proprietarul trebuie sa plece in alta tara zilele acestea. Poate completa acest ... (vezi toată discuția)