avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate Piorel

Activitate Piorel

Răspuns la discuția TAXA POLUARE
Din cunoştinţele mele, Tribunalul Brăila şi Curtea de Apel Galaţi au o practică favorabilă restituirii taxei pe poluare, însă în cazul dumneavoastră nu cred că puteţi recupera taxa plătită, deoarece nu aţi plătit-o pentru un autoturism second hand, fost înmatriculat pe teritoriul unui stat membru UE.
Răspuns la discuția Pactul "de quota litis"
Da, un subiect vesnic actual, se pare, pactul de quota litis si onorariul de succes. Recunosc ca amintirile din facultate si nu mai siu de pe unde m-au determinat ca on cateva dosare sa lucrez exclusiv cu onorariu de succes, ca suma forfetara, crezand capactul de quota litis este doar acea conventie prin care se stabileste un procent, o parte din castig.... Cam eronat. Acum vin urmatoarele doua intrebari:

1. Dacastabilesc contractual un onorariu fix 300 de lei si onorariu de succes 10 % din suma ce o va primi reclamantul, este ok? Eu asice ca da.

2. Onorariile reprezentand dobandirea, sub orice forma, a unor aporturi din afacere (activitatea juridica realizata de catre avocat) sunt interzise. Cine poate sa explice acest art. 135 alin. 2 din statut (actualizat)? La prima vedere... ar cam fi interzise onorariile de suucces ca imbraca forma unor parti,
cote
din castigul obtinut, deci sub nicio forma un procent din castig... ca la punctul 1.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.