avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Geon3x

Activitate Geon3x

Buna ziua, totul s-a intamplat in urma cu un an de zile. Am baut 2 litri de bere si m-am suit la volan iar dupa 2km, plecand la culoarea verde a unui semafor si efectuand un viraj am intrat pe contrasens accidentand un alt automobil. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, fara victime. Alcoolemia in etilotest a fost de 0,61 mg alcool pur in aerul expirat. Atunci politistul mi-a spus ca o sa-mi suspende permisul de conducere pe o perioada de conduce de 90 de zile, intre timp a venit colegul sau care mi-a luat permisul si mi-a zis ca mi-l anuleaza pentru ca sunt incepator, avand doar 2 luni de zile de cand luasem carnetul de sofer. A procedat corect ? Din cate am aflat ulterior permisul se anuleaza doar in baza unei sentite judecatoresti finale. Ce presupune aceasta anulare, eu cand imi pot lua permisul din nou ? Mi-au venit rezultatele alcoolemiei 1,15 respectiv 1,10 alcool pur in sange. Apoi politistul care se ocupa de caz m-a chemat si mi-a zis ca s-a dus sa inainteze dosarul la procuratura iar procurorul de caz a cerut recalcularea alcoolemiei, deoarece era diferenta prea mare intre momentul in care am baut, in jurul orei 14:30 si momentul producerii accidentului in jur de 17:50-18:00. Ce presupune aceasta recalculare ? Am sanse sa imi iasa o alcoolemie mai mica ? M-ar ajuta cu ceva daca ar iesi mai mica ? Pot lua inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere ? Sunt student si as dori sa imi finalizez studiile, nu sa fac puscarie :(. Mai am sansa sa primesc permisul inapoi sau dreptul de a da din nou ? Momentan nu am avocat, si nici bugetul necesar sa platesc unul, m-ar ajuta cu ceva daca ma imprumut sa platesc unul ?
Răspuns la discuția Vînzare aur moștenire.
Pe el sunt următoarele insemne 24 carat/ 500 oz/ iar in stânga sus 9999(pare să fi fost un punct, adică 999.9 ) / mai are un scris ceva pe spate dar nu se poate descifra. Străbunii mei l-au deținut legal, având și acte de proprietate la vremea aia care cu timpul s-au deteriorat și aruncat.

Cornelia Dayes a scris:

Mai exista alte marcaje? Lingourile sunt clasificate ca aur financiar sau aur pentru investitii, persoanele fizice neautorizate sa exercite operatiuni de tranzactionare cu astfel de instrumente au posibilitatea sa cumpere / vanda astfel de obiecte DOAR prin intermediul institutiilor bancare autorizate in acest sens de BNR. Pedeapsa fiind evident confiscarea.
Pe de alta parte lingoul ar trebui sa poarte marcaj "995/1000" sau superior ca sa fie considerat aur financiar / pentru investitii. Obiectul fiind mai vechi este posibil sa nu existe marcajul. un lucru pe care va trebui sa il clarificati inainte de a incerca vreo tranzactie.
Detinerea pe de alta parte nu este ilegala (daca nu se detine ca urmare a vreunei fapte de natura penala evident), deci este in ordine sa va interesati cum ati putea certifica gradual de puritate. La banca.

Răspuns la discuția Vînzare aur moștenire.
Prin viu grai. A fost lăsat din neam în neam. De la stră-străbunică-meu încoace. Sursa exact nu o cunosc, povestea din jurul lui ar fi că stră stră bunicămeu ar fi adus 3 astfel de lingouri în anii 1890 din zona Australiei. Povestea nu o știu exact.

cyan a scris:

Cum l-ati primit mostenire? A fost lasat mostenire prin viu grai? Din ce sursa provine, legala, ilegala...?

Salut, sub protecția anonimatului vreau să întreb dacă am voie legal să vând lingou de aur (ștanțat 24k 500 uncii) primit ca moștenire dar asupra căruia nu am nici un act în acest sens, testament etc.