avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vînzare aur moștenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vînzare aur moștenire.

Salut, sub protecția anonimatului vreau să întreb dacă am voie legal să vând lingou de aur (ștanțat 24k 500 uncii) primit ca moștenire dar asupra căruia nu am nici un act în acest sens, testament etc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Geon3x, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geon3x , utilizator 23:13, 16 Mai 2018
Cum l-ati primit mostenire? A fost lasat mostenire prin viu grai? Din ce sursa provine, legala, ilegala...?
Prin viu grai. A fost lăsat din neam în neam. De la stră-străbunică-meu încoace. Sursa exact nu o cunosc, povestea din jurul lui ar fi că stră stră bunicămeu ar fi adus 3 astfel de lingouri în anii 1890 din zona Australiei. Povestea nu o știu exact.

cyan a scris:

Cum l-ati primit mostenire? A fost lasat mostenire prin viu grai? Din ce sursa provine, legala, ilegala...?

Geon3x, utilizator
Mai exista alte marcaje? Lingourile sunt clasificate ca aur financiar sau aur pentru investitii, persoanele fizice neautorizate sa exercite operatiuni de tranzactionare cu astfel de instrumente au posibilitatea sa cumpere / vanda astfel de obiecte DOAR prin intermediul institutiilor bancare autorizate in acest sens de BNR. Pedeapsa fiind evident confiscarea.
Pe de alta parte lingoul ar trebui sa poarte marcaj "995/1000" sau superior ca sa fie considerat aur financiar / pentru investitii. Obiectul fiind mai vechi este posibil sa nu existe marcajul. un lucru pe care va trebui sa il clarificati inainte de a incerca vreo tranzactie.
Detinerea pe de alta parte nu este ilegala (daca nu se detine ca urmare a vreunei fapte de natura penala evident), deci este in ordine sa va interesati cum ati putea certifica gradual de puritate. La banca.
CaraD, utilizator
Pe el sunt următoarele insemne 24 carat/ 500 oz/ iar in stânga sus 9999(pare să fi fost un punct, adică 999.9 ) / mai are un scris ceva pe spate dar nu se poate descifra. Străbunii mei l-au deținut legal, având și acte de proprietate la vremea aia care cu timpul s-au deteriorat și aruncat.

Cornelia Dayes a scris:

Mai exista alte marcaje? Lingourile sunt clasificate ca aur financiar sau aur pentru investitii, persoanele fizice neautorizate sa exercite operatiuni de tranzactionare cu astfel de instrumente au posibilitatea sa cumpere / vanda astfel de obiecte DOAR prin intermediul institutiilor bancare autorizate in acest sens de BNR. Pedeapsa fiind evident confiscarea.
Pe de alta parte lingoul ar trebui sa poarte marcaj "995/1000" sau superior ca sa fie considerat aur financiar / pentru investitii. Obiectul fiind mai vechi este posibil sa nu existe marcajul. un lucru pe care va trebui sa il clarificati inainte de a incerca vreo tranzactie.
Detinerea pe de alta parte nu este ilegala (daca nu se detine ca urmare a vreunei fapte de natura penala evident), deci este in ordine sa va interesati cum ati putea certifica gradual de puritate. La banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetățenilor români le este interzis să achiziționeze aur financiar din altă parte decât de la băncile autorizate bnr? MGLC MGLC Bună ziua, Sunt persoană fizică și doresc să achiziționez aur 99,99% pur prin operațiuni în conturi de metal prețios deschis la o firmă din ... (vezi toată discuția)
Tva la casele de amanet cata76 cata76 sunt administratorul unei case de amanet si am o mare neclaritate legata de cum se aplica tva in acest domeniu si la ce se aplica tva ?exemplul meu este foarte ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa strabunicul meu Hamarsold2020 Hamarsold2020 Eu vreau sa fac succesiunea dupa strabunicul meu. Niste notari mi-au spus o mare prostie ca trebuie sa fac succeiunea si dupa bunica mea si dupa copiii ei, ... (vezi toată discuția)