cele doua locuinte tip duplex, impreuna cu blocul, sunt insiruite de-a lungul strazii. accesul este pt fiecare locuinta din strada. locuinta mea este practic intre 2 alte constructii - jumatea de duplex in dreatpa, si blocul de 2 etaje in stanga,
zona este linistita, cu putin trafic. acesta este si motivul pt care am cumparat acolo. eu stiu ce agitatie era la birourile lor. nu mi-o doresc sa fie chiar alaturi de mine.
dar, din punct de vedere legal, nu inteleg daca oricine poate face orice cu un garaj, indiferent de zona/vecini. adica in acele garaje se pot face magazin, shaormerie, service auto, birou, sau orice altceva doar pt ca asa is doreste proprietarul?
si nu e vorba doar de antifona casa sau peretii, pt ca toata zona devine mult mai populata.
Multumesc pt sugestii!
Multumesc de raspuns.
sunt 2 autorizatii de constructii diferite pt cele 2 CF-uri. istoricul este urmatorul.
februarie 2015 AC pt Duplex
august 2016 am achizitionat o casa din duplex.
mai 2017 AC pt bloc de 2 etaje cu 2 garaje la parter - in curs de construire.
m-a informat ca se va construi alaturi, ceea ce am fost deacord in mod verbal, dar nu mi s-a prezentat planul blocului, si nici nu am semant o un act in acest sens. Iar in discutii nu era vorba de construirea unui bloc de 2 etaje, ci tot de parter + 1 etaj.
referitor la garaje, ele sunt in posesia constructorului, fiind parte din blocul pe care il construieste. insa in AC se specifica termenul de "garaj", nu de birou. una e sa parcheze un vecin maisina in garaj, si alta este sa fie activitate de tip birou - oameni care vin-pleaca, aglomeratie de masini pe strada pt cei de la birouri. o intreaga agitatie chiar alaturi de constructia casei mele.
Buna ziua!
Locuiesc intr-o locuinta tip duplex P+1E. In partea dreapta este cealalta locuinta din duplex, iar alipit de mine in partea stanga se ridica o constructie Parter(2garaje) + 2 etaje(cate un apartament pe nivel). Practic, partea mea de duplex este strajuita de cladirea de 2 eraje si partea de duplex. Duplexul este pe un CF, iar blocul de 2 etaje este pe un CF separat. Sunt dezmembrate dint-o suparfata mai mare, iar dezmembrarea s-a facut inainte de a fi ridicate constructiile.
Constructorii nu mi-au cerut vreo aprobare pt a construi blocul cu 2 etaje, desi s-a alipit de peretele meu, dar au construit perete separat pt blocul cu 2 etaje, separat prin placa de polistiren.
1. Este legal sa fi primit aprobare de construire si sa ridice constructia, fara acordul meu, in conditiile in care s-a alipit de mine?
este posibil sa fi facut un act prin care sa isi fi dat siesi acordul de a construi alipit inainte de a fi cuparat eu partea de duplex? Mentionez ca eu am cumpartat locuinta de duplex de la acelasi constructor, care acum construieste blocul cu 2 etaje, si care a avut in proprietate si suprafetele din cele doua CF-uri.
2. Constructorul doreste sa pastreze garajele si sa le transforme in birouri. este legal sa faca acest lucru fara acordul meu, avand in vedere ca avem peretii cladirilor alipite?
Multumesc!