avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Oxifegix

Activitate Oxifegix

Răspuns la discuția Teren extravilan
Cu respect, nu cred ca l-a scos din plan, am raspuns in scris ca parcela va fi inclusa in PUG.E spre final Pug-ul, se va semna in curand.Daca va proceda asa il voi actiona in instanta.Mi se pare incredibil.Terenul are case,langa, in fatasi in spate, constructii, acces la toate utilitatile(prin fata casei trec toate) :).O sa intru in legalitate, am proiect, studiile aferente si necesare, facturi la materialele utilizate.Sper sa fiu lasat in pace.Daca nu, imi asum, dar teren nu donez ca sa ma uit la el...prefer sa pun malai, la modul cel mai serios.Amenda chiar poate ajunge la 100000 lei? Toata lumea ia 1000 lei...la 50000 eur investiti jumate sa reprezinte amenda,e penibilMtumesc
Buna ziua, ma aflu intr-o situatie foarte nefericita privind un teren extravilan deocamdata, de 55 arii in judetul Satu Mare.Pe scurt:

1) Am inregistrat o cerere catre primarie ca terenul sa fie inclus in PUG-ul ce se va finaliza in acest an - am primit raspuns oficial ca va fi inclus in acest PUG.(ca sa evit PUZ-ul care costa)
2) Initial am vrut sa il dezmembrez fiindca jumatate din teren trebuia cedat fratelui meu - acum suntem intelesi ca terenul sa ramana in posesia mea(toti cei 55 ari) si vreau sa ramana lotul intreg de 55 ari

Cu acordul verbal al primarului am inceput constructia unei case pe acest teren,fara autorizatie evident neavand nici cea mai mica temere ca voi ajunge astazi in urmatoarea situatie(casa e ridicata nu am avut probleme cu primaria desi au iesit pe teren la verificari pe mine m-au evitat:

- pt ca initial am propus dezmembrarea terenului el nu mai accepta sa nu dezmembrez terenul si sa nu las drum de acces de 8 m

Ma ameninta ca scoate parcela din proiectul PUG saptamana viitoare(pt ca acum dosarul e la primarie pt a fi clarificate cateva aspecte si mi-a spus ca el foarte simplu poate cere sa scoata acel lot din zona de intravilan nou(desi terenul e efectiv lipit de o alta parcela care e intravilan) daca nu fac cum zice el si ca ma va amenda cu amenda maxima si va cere demolarea constructiei daca nu dezmembrez si nu donez cei 8m primariei, desi i-am explicat ca nu vreau sa vand din teren si chiar daca as vrea automat is obligat sa las drum de acces fiindca asta e situatia terenului, dar ca voi dona cand va fi cazul, daca va fi cazul.Mie nu mi de vandut, nu o sa il vand niciodata, terenul fiind dobandit de stra-strabunicii mei cu act de vanzare cumparare din 1923.El nu accepta, nu vrea.

Ce pot face sa intru in legalitate, mi se pare incredibil ca un tanar de 29 de ani sa aiba atatea piedici pt a construi o casa din bani proprii.

Ce consecinte suport daca ma incapatanez si nu il dezmembrez?Poate sa il scoata din PUG avand in vedere ca am raspuns oficial ca terenul se include in PUG(care e in curs de finalizare)?Poate demola constructia?Ce pot face mai departe?

Va multumesc anticipat pt sfaturi.