avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanis23

Activitate Ioanis23

Buna ziua! Am vorbit cu avocatul si mi-a zis ca nu se pot depunde obiectiuni la raspunsul la obiectiuni. Nici nu ii mai pot propune ceva pentru ca mi-a reprosat ca "nu il invat pe el meserie" si ca sa nu mai vin cu propuneri de pe maidan.
Mi-a zis ca ori facem o alta expertiza, daca va fi de acord instanta, ori acceptam expertiza aceasta, expertiza care este gresita, avand in vedere ca jumatate din casa este acoperita cu tigla Elpreco, iar cealalta cu tigla metalica ieftina tip Lindab, iar in raportul de expertiza toata casa figureaza cu acoperis din tabla Lindab. Nu mai zic de magazia de lemne si de cotetul se pasari care sunt evaluate ca si garaje.

POPA GHEORGHE a scris:

Depuneti noi obiectiuni scrise la raspunsul expertului si solicitati sa prezinte comparativ cele doua preturi, in scris. tinand cont de facturi, chitante, cataloage, etc.

Buna seara!
Am si eu o intrebare legata de evaluarea unui imobil intr-un proces de partaj, asa ca o sa va spun pe scurt iar daca este nevoie, voi atasa si documentele aferente.
Parintii mei au divortat iar acum se afla in timpul procesului de partaj: Au venit evaluatorii, au evaluat terenul, casa si bunurile mobile.
La evaluarea casei, expertul evaluator a trecut acoperis cu tabla Lindab, desi noi avem acoperis din tigla Elpreco, care este mult mai ieftina. A mai trecut ceva gresit la celelalte constructii, insa asta ma intereseaza in general.
Am vorbit cu avocatul mamei, a venit sa faca poze si a depus obiectiunile. Azi a depus evaluatorul casei raspunsul la obiectiuni in care a recunoscut ca s-au strecurat greseli si ca este asa cum a obiectat avocatul nostru, insa isi mentine raspunsul privitor la valoarea bunui, mentionand ca nu afecteaza pretul acestuia.
Intrebarea mea este: Ce pot face in aceasta situatie, daca domnul evaluator a recunoscut greselile insa pretul ramane acelasi? Avocatul nostru a zis ca ori facem o alta expertiza, ori spunem "bine" si mergem mai departe. Daca, intradevar, acoperisul nu conteaza la pretul locuintei, atunci de ce mai este necesar acest detaliu la o evaluare?
Din asta inteleg ca oricine poate fi evaluator si ca indiferent ce zici, tot ca tine este.
Multumesc anticipat!
Da.
Când trăiau, au decis să le dea alor mei teren pentru construcția casei, așa că au făcut act de vânzare-cumpărare acum vreo 23-24 de ani. Vânzătorul a fost bunicul, iar cumpărătorul, tata. Părinții din partea mamei sunt decedați.
Mașina și casa sunt trecute pe numele lui.
El a mai fost însurat înainte, iar fosta lui nevastă de atunci i-a păstrat numele. Ea mai are un fiu.
În caz de ceva, au cumva dreptul și ceilalți din cauză că și-au păstrat numele?

Cornelia Dayes a scris:

Despre ce contract de vanzare-cumparare vorbim? Adica bunicii materni au vandut terenul catre tatal dvs?

Buna ziua.
Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor mamei, dar la contractul de vanzare-cumparare, este numele tatalui meu.
Eu mai am un frate, iar mama vrea sa divorteze fiindca tata a inselat-o.
Cum se vor imparti bunurile? Multumesc.