avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Mishamimi

Activitate Mishamimi

Mulțumesc frumos pentru lămurire! Foarte util sfatul dumneavoastră.
Acest uzufruct viager, pe anexa, poate să-l transmită, socrul meu, moștenitorilor? Mă refer la cumnata mea...
Vă mulțumesc!!!
Uzufructul viager este doar pe anexa.
Nu înțeleg ce înseamnă CF...
Bună ziua,
În urma cu 9 ani, l-am cunoscut pe soțul meu și ne-am căsătorit în momentul în care casa care o construia era la roșu. Menționez că inițial actele pe teren, casa si o anexă erau pe numele părinților să-i. Împreună am terminat casa (soțul lucrând ca marinar în Olanda). În 2012 părinții să-i au făcut act de donație pe casă, teren și anexă. Pe aceasta din urmă au făcut uzufruct viager. Între timp a murit mama soțului și s-a radiat uzufructul viager pt ea. În vara anului trecut a murit subit și soțul meu, iar eu am rămas (împreună cu fiul nostru de 8 anișori) în curte cu socrul meu. Deși actele de succesiune s-au finalizat conform legii 1/4 eu, soția și 3/4 fiul meu, relațiile cu socrul meu încep să fie din ce în ce mai dificile, susținând că el a făcut tot( deși nu e adevărat și soțul meu a investit toți banii câștigați afară). Există posibilitatea, dacă situația v-a degenera ca eu să anulez uzufructul viager sau în cel mai rău caz să vând casa și să mă mut pt liniștea mea și a copilului??? Vă mulțumesc!!!