Bună ziua,
În urma cu 9 ani, l-am cunoscut pe soțul meu și ne-am căsătorit în momentul în care casa care o construia era la roșu. Menționez că inițial actele pe teren, casa si o anexă erau pe numele părinților să-i. Împreună am terminat casa (soțul lucrând ca marinar în Olanda). În 2012 părinții să-i au făcut act de donație pe casă, teren și anexă. Pe aceasta din urmă au făcut uzufruct viager. Între timp a murit mama soțului și s-a radiat uzufructul viager pt ea. În vara anului trecut a murit subit și soțul meu, iar eu am rămas (împreună cu fiul nostru de 8 anișori) în curte cu socrul meu. Deși actele de succesiune s-au finalizat conform legii 1/4 eu, soția și 3/4 fiul meu, relațiile cu socrul meu încep să fie din ce în ce mai dificile, susținând că el a făcut tot( deși nu e adevărat și soțul meu a investit toți banii câștigați afară). Există posibilitatea, dacă situația v-a degenera ca eu să anulez uzufructul viager sau în cel mai rău caz să vând casa și să mă mut pt liniștea mea și a copilului??? Vă mulțumesc!!!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu puteti anula dvs uzufructul viager.
Si nici sa vindeti casa. Putei instraina doar nuda proprietate, iar eventualul cumparator sa respecte in continuare dreptul de uzufruct viager al socrului.
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)