avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai dificila...sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la ...

Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la părinți și am stat într-o casă încă de la nastere, împreună cu parintii si la etaj cu bunica din partea tatălui (bunica fiind proprietara în acte) iar în 2015 ambii mei părinți au murit. Am rămas în casa bunicii pana cand aceasta a decedat, iar acum sunt inte-o chirie pt ca ulterior am aflat ca bunica a vândut prin contract de vanzare cumpărare cu uzufruct viager casa către fiica ei si nepoată ei (50/50) încă din anii 2002 (eu am aflat în 2017)...desi m-am inteles cu bunica foarte bine din orice punct de vedere nu s-a mai putut face nimic...ideea este ca si mătușa si verișoara mea au convenit cum este legal sa ma scoată afară din casă fara niciun drept legal (moral as fi avut multe...) însă problema abia acum vine...am fost sunat de la notariat precum ca o parte de teren din curtea casei unde este construită o anexă nu a fost stipulată în niciun contract de vanzare cumpărată si drept urmare as avea dreptul la jumătate din bucățică respectivă...intrebarea mea într-un final este...daca eu nu ofer semnatura matusii precum ca renunț la partea mea, ar putea vinde casa cu tot ce tine de teren ? Ar incurca-o cu ceva ?
Cel mai recent răspuns: SCPA Radu si Asociatii , Avocat 09:46, 23 Septembrie 2020
matusa si nepoata, nu pot vinde decat ce au. Actele ar trebui studiate de cineva.
Buna ziua,

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa scoateti un extras de carte funciara. De acolo veti afla daca matusa si-a intabulat dreptul de proprietate si ce apare in cartea funciara cu privire la terenul pe care aveti drept de succesiune.

Daca imobilul constituie o proprietate unica in cartea funciara, adica terenul asupra caruia ati avea dreptul este parte din acelasi imobil cu restul, atunci nu se va putea vinde caci in cartea funciara ar trebui sa apara un alt proprietar asupra terenului si probabil ca nici matusa nu a putut intabula.

In ceea ce priveste contractul de vanzare cumparare, atat timp cat nu ati avut cunostinta despre acesta, daca nu a fost nici inscrisa in cf vanzarea si daca matusa nu a prestat intretinerea, puteti face actiune in anularea contractului de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa bunicilor adelanegreanu adelanegreanu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre un teren pe care sunt construite doua case, proprietatea bunicului meu. Sotia lui, bunica ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)