avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ne au facut act. Mostenitori de drept sunt mama si matusa mea, dreptul lui mama ne revine tot noua .Titlu de proprietate se face pe casa si jumatate din suprafata de pamant pe numele meu si a lui sora?
si cealalta jumatate se face titlu pe numele lui matusa mea?

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:54, 5 Mai 2011
Da, 1/2 din suprafata de teren revine ca drept de mostenire matusii si 1/2 revine ca drept de mostenire mamei Dv. Si, mama va poate face acte de traslatie prin donatie prin act de vanzare cumparare, etc.,:(
Titlul de proprietate trebuia facut la vremea lui... Banuiesc ca exista unul, pe numele bunicului sau bunicii dvs. (altfel nu se putea intabula casa care v-a fost vanduta dvs). In acest caz, se va dezbate succesiunea pentru terenul din curte, in certificatul de mostenitor fiind trecute cotele cuvenite mamei si matusii dvs, nu se mai face un titlu nou.
Contractul de vanzare-cumparare a fost unul autentic?
contractul de vanzare cumparare -cumparare cu banii primiti este facut la notar,titlu de proprietate este pe numele bunici,ca bunicul a murit imediat si n a reusit sa l refaca.
pe ce avemnoi nepoatele acte facute de bunici ne revine noua si restul se imparte la 2,dar o sa fie facut un singur titlu pe numele la amandoua nepoate?

Alte discuții în legătură

Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire roxana_roxxana roxana_roxxana Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa moartea tatalui gavriliu maricela gavriliu maricela tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai ... (vezi toată discuția)