avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire

Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo fiind 2 case construite o casa a ramas nelocuita si una este locuita de matusa mea. Acum problema este ca ei sunt 3 frati, mama mea a primit in timp ce traia bunicul un alt pamant il are de 24 de ani , in rol cv de genul, si ea vrea sa cedeze dreptul ei de la mostenire de acolo de la casa batraneasca fratelui mai mic. Acum fratele mai mare vrea sa se judece si a amenintat.o ca o sa bage la impartirea mostenirii si pamantul lu mama mea, kre ea a platit timp de 24 de ani impozit.... tinand cont ca il are de atata timp si l a primit knd traiau amandoi bunicii poate sa se ia la impartirea mostenirii si pamantul acela? Bunicul meu a murit inaintea bunicii mele . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxana_roxxana , utilizator 20:47, 21 Octombrie 2011
Daca mamei dvs nu i s-a intocmit contract de vanzare cumparare ,terenul intra in masa de impartit.
Daca l a instrainat prin vanzare cumparare nu poate sa l aduca la mostenire. Daca a facut act de donatie se poate cere raportul daca nu s a facut cu scutire de raport sau daca a incalcat rezerva succesoarala se va aplica reductiunea liberalitatii succesive pana la reintregirea rezervei succesorale. Depinde ce fel de act au parintii dvs....
Daca mama dvs. nu are act de proprietate (rolul fiscal sau rolul agricol nu este act de proprietate), terenul intra in masa succesorala.
Totul se poate rezolva prin dezbaterea succesiunii bunicilor si efectuarea unui partaj, in urma caruia mama sa primeasca terenul pe care il stapaneste deja, iar ceilalti doi frati cate o casa si cate jumatate din curtea bunicilor.
In functie de valoarea loturilor, s-ar putea plati si sulte.
Va multumesc ptr raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu scutire de raport valentin222 valentin222 Buna Ziua . Matusa mea a primit o casa mostenire de la bunicul cu scutire de raport. a mai primit si o suprafata de pamant arabil pe care a vandut-o. Dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala MasaSuccesorala MasaSuccesorala Bunicii mei au avut 3 copii, dintre care si mama mea. Fratele mamei mele l-a convins pe bunic sa treaca casa pe numele lui printr-un contract de intretinere pe ... (vezi toată discuția)