avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa Succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa Succesorala

Bunicii mei au avut 3 copii, dintre care si mama mea. Fratele mamei mele l-a convins pe bunic sa treaca casa pe numele lui printr-un contract de intretinere pe 10 ani. Bunicul a murit dupa 3 ani ce au facut contractul. Pe contractul de intretinere casa este trecuta la o valoare de aprox. 10 ori mai mica decat valoarea reala. Dupa moartea bunicului mama mea l-a chemat sa faca masa succesorala dar acesta a refuzat tot timpul. Astfel am deschis un proces pentru masa succesorala. Bunica unchiul si matusa mea traiesc.
1. daca nu deschidea masa succesorala prin proces pierdeam tot ?
2. care sunt sansele de castig pentru casa ?
3. Dupa ce am scos actele de la cadastru am descoperit ca bunicul avea pe numele lui mostenit un pamant din care s-au vandut pe perioada vietii o mare parte. Care este partea care i se cuvine mamei mele din acel pamant ? precizez ca pamantul a fost doar al bunicului.
4. care ar fii perioada in care se poate rezolva acest caz ?
5. se ia in considerare ca pretul pamantului a scazut de 2-3 ori, fata de acei ani in care el, unchiul a vandut pamantul + ca el a luat si casa
multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: MasaSuccesorala , utilizator 21:39, 8 Iunie 2010
nu sunteti foarte explicit.
nu inteleg ce act a incheiat bunicul cu unchiul dvs.
este vorba de un contract de intretinere?
in acest caz imobilul s iesit din patrimoniul bunicului.
revenbiti cu detalii.
contract de intretinere realizat pe 10 ani dupa 3 ani bunicul a murit.
si cum suna acest contract?
ce se intampla dupa cei 10 ani?
:)
casa sa ii revina lui unchiului
ok.
un contract de intretinere pp ca o peroana intretinut sa transmita unei alte persoane intretinator dreptul de proprietate asupra unui bun al sau sau asupra unui alt drept.
eu iti dau casa, tu imi dai bunul.
ce cauta aici cei 10 ani?
asta nu inteleg.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)
As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire roxana_roxxana roxana_roxxana Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo ... (vezi toată discuția)