Bunicii mei au avut 3 copii, dintre care si mama mea. Fratele mamei mele l-a convins pe bunic sa treaca casa pe numele lui printr-un contract de intretinere pe 10 ani. Bunicul a murit dupa 3 ani ce au facut contractul. Pe contractul de intretinere casa este trecuta la o valoare de aprox. 10 ori mai mica decat valoarea reala. Dupa moartea bunicului mama mea l-a chemat sa faca masa succesorala dar acesta a refuzat tot timpul. Astfel am deschis un proces pentru masa succesorala. Bunica unchiul si matusa mea traiesc.
1. daca nu deschidea masa succesorala prin proces pierdeam tot ?
2. care sunt sansele de castig pentru casa ?
3. Dupa ce am scos actele de la cadastru am descoperit ca bunicul avea pe numele lui mostenit un pamant din care s-au vandut pe perioada vietii o mare parte. Care este partea care i se cuvine mamei mele din acel pamant ? precizez ca pamantul a fost doar al bunicului.
4. care ar fii perioada in care se poate rezolva acest caz ?
5. se ia in considerare ca pretul pamantului a scazut de 2-3 ori, fata de acei ani in care el, unchiul a vandut pamantul + ca el a luat si casa
multumesc anticipat :)
nu sunteti foarte explicit.
nu inteleg ce act a incheiat bunicul cu unchiul dvs.
este vorba de un contract de intretinere?
in acest caz imobilul s iesit din patrimoniul bunicului.
revenbiti cu detalii.
ok.
un contract de intretinere pp ca o peroana intretinut sa transmita unei alte persoane intretinator dreptul de proprietate asupra unui bun al sau sau asupra unui alt drept.
eu iti dau casa, tu imi dai bunul.
ce cauta aici cei 10 ani?
asta nu inteleg.
Succesiune
ContSters15764
Buna ziua,
Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei.
Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)