avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa moartea tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa moartea tatalui

tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai .la acest pamant mai facea parte o sora de a lui ,aceasta a murit si a ramas fiica sa .Intre ei nu s-a facut nici o suuccesine .Acum dupa ce a murit tatal meu cum trebuie sa procedam?face mama noastra succesiunea cu ea si dupa aia cu noisau se face odata toata succesiunea Aceasta avere trebuie impartita in doua cu acceasta nepoata .pe act scrie ca are dreptul la jumatate.vreau sa stiu procedurile si pretul aproximmativ la acceasta procedura.,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:56, 8 August 2010
NU. Faceti succesiunea dupa parintii tatalui. La care veti veni dvs. si mama ca si reprezentanti ai tatalui pe de o parte si nepoata pe de alta parte.
Unde scrie ca are dreptul la jumatate? Exista deja un certificat de mostenitor?

Eu am inteles ca exista un titlu de proprietate ( sau certificat de mostenitor) pe numele tatalui defunct si al surorii lui.
Deci jumatate din acest teren intra in masa succesorala.

Acum, daca va intelegeti amiabil, dvs. copiii si mama dvs., mergeti la un notar sa dezbateti succesiunea, daca nu, in instanta.

Apoi, daca doriti sa se imparta efectiv terenul, sa nu mai fiti co-proprietari in cote indivize cu matusa, faceti iesirea din indiviziune.
Succes!
da exista un certificat de mostenitor e unde rezulta ca tatal meu si sora lui benfficiaza de tot pamantul existent in afaara de casa in care locia tatal meu cat a trait tatal meu nu a facut acceasta impartire de pamant si acum dupa ce a murit el acceasta succesiune tebuie sa o faca mama nostra cu ea si pe urma cu noi copii lui.CUM TREBUIE PROCEDAT?
Pt bunurile care nu apar in certificatul de mostenitor pe numele tatalui si al matusii trebuie facut un supliment.
Dar, pt ca au murit toti, daca va intelegeti amiabil, puteti merge la un notar.
Matusa obtine suplimentul pt ce i-a mai ramas de pe urma parintilor ei ( partea de casa sau ce mai e).
Dvs. copiii si mama dvs. obtineti certif. de mostenitor pe tot ce avea tatal dvs. in momentul decesului ( jumatate din teren + suplimentul lui).

Daca nu va intelegeti mergeti in instanta.

Nu trebuie sa faca mama cu matusa, trebuie sa faceti toti mostenitorii tatalui dvs. ( copiii+mama) cu matusa, care isi ia doar partea ei de pe urma parintilor ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am următorul caz: În imobilul părinților mei ... Ionel Achimi Ionel Achimi Buna seara! Am următorul caz: În imobilul părinților mei sta cumnatul meu ( sora mea a murit de curând). Mama noastra a murit acum câțiva ani. Tatăl ... (vezi toată discuția)