avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Stefania Giovanardi

Activitate Stefania Giovanardi

Buna seara,
La OCPI am întrebat și mi s-a spus sa aduc un document justificativ al plăților, mi-a dat exemplul declarațiilor notariale. Săptămâna viitoare voi încerca cu varianta executoriului și revin cu rezultatul!

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-
Un răspuns de mare ajutor! Va mulțumesc! Așa scutesc foarte mult timp!
O seara buna!

-ELLA- a scris:

Buna seara!
Mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea legalizata la instanta, conform cu originalul. Demonstrati ca ati achitat sultele aratand chitantele care sa contina numele beneficiarilor si eventual nr. de dosar sau de sentinta, prin care sa se identifice ca acele sume reprezinta achitarea sultelor.
Executorul va elibera un document cu care dovediti stingerea obligatiilor la OCPI.

Va mulțumesc frumos ptr răspuns. Auzisem ca se pot prescrie sultele in caz ca trec 3 ani de la sentința. Dacă plățile tot au fost făcute, voi apela la un notar. Va mulțumesc!

Antik a scris:

Platile reprezentand sulta nu sunt valabile din pct-ul meu de vedere . Trebuia sa mergeti la notar impreuna cu cei carora le datorati sulta si sa le faceti plata in fata notarului cu declaratiile de rigoare, cei care nu se prezentau, citati fiind de notar, se putea consemna la CEC sumele de bani.
Aveti nevoie de un nou proces in instanta sau de amabilitatea celor 10 mostenitori .

Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care, in urma unei sentinte judecatoresti, am platit sulte pentru o casa. Cu dovezile de plata (OP uri) am fost la OCPI pentru radiere din CF si mi-a fost respinsa cererea pe motiv ca dovezile de plata trebuie sa fie sub forma unor declaratii notariale. Din pacate, mare parte din cei 10 mostenitor nu vor sa mai vina la notar ptr aceasta declaratie, intreb: mai exista o cale de radiere din CF in situatia in care sentinta a fost data acum mai bine de 3 ani?
Multumesc!