avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate Blonde

Activitate Blonde

Tatal meu a cumparat o casa cu teren in anul 1945. In actul de v-c se vinde catre tatal meu si o alta persoan doua loturi de casa si terenurile din fata caselor. Nu se specifica suprafetele, insa proprietatea tatalui meu se invecineaza cu strada si zidul comun al casei cu vecinul. Din masuratorile cadastrale rezulta 160 mp, Vecinul are din masuratori 85 mp, insa la mostenirea vecinului , un / notar a impartit terenul in 2 neexistand masuratori la momentul acela si a trecut in actul de prorpetate al vecinului 124 mp. Ulterior , vecinul care a cumparat, s-a inregistrat la cadastru cu 124 mp proprietate si 85 mp masuratori cadastrale. Cand am facut eu succesiunea nu am putut sa fac pe suprafata masurata pentru ca vecinul meu avea in acte o parte din terenul meu (o suprafata mai mare decat in realitate) . Cum rezolv ? Notarii nu au responsabilitatea de a verifica cu realitatea cand intocmesc un act ? Nu se poate rectifica ? Trebuie hotarare judecatoreasca ? Nu am stiut ce acte are vecinul . Acum vreau sa fac intabularea si cadastrul si nu stiu cum rezolv. Daca vecinul nu isi recunoastel proprietatea si vrea terenul meu ?
M-am trezit ca tb sa achit intretinere ptr 2 persoane in loc de o singura persoana. Nici macar in vizita nu am primit pe nimeni nici macar o zi!. Am facut o solicitare de remediere catre presedinte asociatie si am readus la cunostinta ca locuieste 1 singura pers la adresa respectiva. In situatia in care nu se remediaza eroarea ce pot sa fac? Administratorul se ocupa frecvent cu diverse sicane iar aceasta este una dintre ele. Ce pot sa fac daca si in lunile urmatoare se intampla la fel?