avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate imperia

Activitate imperia

Multumesc pentru raspunsul dvs. Inteleg ca acesta e sistemul. Ma resemnez ..insa sunt in continuare socata de sumele foarte ridicate.

ynocentta a scris:

Atat timp cat nu detineti aparate individuale contorizat utilitati,este normal sa vi se impuna plata utilitati in sistem pausal

Buna ziua,
Sunt chirias la o garsoniera ANL.
De un an si jumatate ,nu am mai locuit in garsoniera, insa sunt pusa la plata utilitatilor, conform contractului.
Anul acesta m.am trezit ca am de plata niste suma fantastice la gaze si anume 350, 478, si1250 .
Nu mi se pare drept sa platesc ceva de care nu beneficiez,...si am ajuns chiar sa platesc utilitati mai mari decat chiria ...mai ales sume asa de mari.Am.platit pana acum ,m.am resemnat ,dar acum mi se pare exagerat. Si banuiesc ca mi.au fost repartizate mie costurile altora..
Raspunsul lor cu care imi dau peste nas este ca s-au scumpit gazele anul acesta ..
Poate cineva sa ma sfatuiasca .....mie nu mi se pare corect.
.ma gandesc sa dau in judecata primaria...daca as avea o sansa....
Un sfat ,o indrumare, as aprecia.
Multumesc !
Mulțumesc pentru timpul si informatia acordate!
Toate cele bune!

Madalina Pascu a scris:

Da, se taxeaza cu 20 lei-art 27 Oug 80/2013.

Buna ziua!
Ma puteti ajuta , va rog, cu niste lamuriri? Sunt functionar public , cu incadrarea urmatoare : clasa I, grad asistent,gradatia 3..Ceea ce ar insemna doar vechime de 1 an.. Insa eu am vechime mult mai mare si vreau sa stiu daca pot fi incadrata mai bine si sa inteleg de ce sunt doar pe asistent, cand eu lucrez de fapt din 2007 decembrie,deci de 10 ani neintrerupt.
Iata datele mele;
17. 12.2007-01.03.2011 am lucrat la o institutie-total 3ani
01.03.2011-01.03.2012-am lucrat la un ONG-total 1 an
01.03.2013-01.04.2014-CIC-total 1 an
01.04.2014-01.09.2016-am revenit la aceeasi institutie-total 2.5 ani
01.09.2016-01.04.2018-CIC-1.7
01.04.2018-prezent-am reluat munca ,iesind din CIC ,la aceeasi institutie., fiind incadrata pe post de inspector cl.I, grad asistent, gradatia 3,
Ce parere aveti? As putea fi incadrata pe grad mai mare ?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Succesiune -drept nepot
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra !
Multumesc pentru articol si detalii.

Sansele mele in dezbaterea succesiunii tin de aceea declaratie?
Legea prevede vreo exceptie sau mentioneaza ceva legat de faptul ca acelui mostenitor caruia nu i s-a adus la cunostinta decesul rudei, nu ii sunt afectate drepturile, ssau ceva de genul? pentru ca eu nu am fost anuntata despre decesul tatalui si bunicului patern si n-aveam cum sa dau aceea declaratie...
cei care stiau ar fi trebuit sa fie sanctionati [pentru ca nu mi-au adus la cunostinta ..tot ei sa aiba parte de mostenire, iar eu sa fiu din nou lasata pe dinafara? nu prea e corect..

Ce parere aveti dumneavoastra ? am citit ca, daca in teremen de 1 an nu am dat acceptul se prezuma ca am renuntat la mostenire si eu nu prea as dori asta .

Multumesc !
O sa merg si la un avocat dar vroiam sa am ceva cunostinte despre aceasta problema, sa stiu cat d ecat ce inseamna si daca mai pot face ceva.
Deci nici sa ma opun vanzarii , nu pot ?
Am inteles. Ideea este ca noi nu am aflat de decesul lor, nimeni nu ne-a informat, iar noi nu tineam legatura...Nimeni nu ne-a spus..asa ca nu aveam cum sa facem aceste actiuni..
Acum, o astfel de declaratie ar fi in zadar?
Multumesc foarte mult pentru informatiile oferite! Ma ajuta in clarificarea situatiei mele !
Este vorba despre bunicii paterni. Bunica paterna este in viata. Insa casa si terenul lor este pe numele bunicului patern., decedat de doi ani.
Ei au avut un singur copil, pe tatal meu ,care este decedat din 1997.
Am aflat ca bunica p., doreste sa vanda casa pe care o are, dar e necesar si acordul meu pentru asta.
Cine va avea procentajul mai mare, ea sau eu? Din cate stiu, vanzarea va fi in avantajul ei mai mult..
apoi, eu ma pot opune acestei vanzari? Daca eu nu sunt de acord, vanzarea va mai avea loc sau nu?Conteaza parerea mea la astfel de actiuni?
A doua chestiune:
-tatal meu , s epare ca a avut ceva bunuri si el. nu stiu anume ce. Cum pot afla? Interogare la Finante, la Registrul Agricol , unde se fac intrebari ca sa pot afla ce proprietati a avut el? mentionez ca nu am locuit cu el, parintii mei fiind despartiti , insa sunt recunscuta de el.

Multumesc !