avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_ip

Activitate nicu_ip

Bunica mea a decedat și a avut contract de telefonie fixă și TV. Aveam doar certificatul de deces în copie și l-am dus la un sediu pentru a rezilia contractul și mi s-a zis că nu se poate decât cu original (interesant chiar și la stat se poate cu copie cu semnătură „conform cu originalul”); după 3 luni contractul s-a reziliat pentru neplată. Obținând certificatul în original (județe diferite, drumuri lungi) am fost să-i anunț de deces cu actul original; au zis că nu pot face nimic decât dacă plătesc pentru cele 3 luni.
Nu văd justificarea de ce trebuie eu să plătesc, deoarece contractul nu e între mine și Digi ci între persoana decedată și Digi. Eu nu am nici un termen contractual în contractul respectiv și nu văd cum pot fi tras la răspundere pentru plată.
La adresa unde erau prestate serviciile, nu a mai locuit nimeni și acestea nu au fost folosite.
Am primit notificare să predau unele echipamente; le-am dus iar răspunsul a fost că nu le pot preda până nu plătesc diferența de plată.
Întrebarea e, au ei vreun drept să-mi ceară să plătesc pentru lunile după deces? Am plătit factura dinainte de deces.

Din ce-am citit pe internet, în UK se plătește doar dacă se dorește transferul abonamentului pe un alt titular și continuarea serviciilor la aceeași adresă; ceea ce nu e cazul. Alt aspect, acolo e suficient să comunici datele din certificatul de deces telefonic; nu să te prezinți cu actul în original la sediul lor.