avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Mihai Zaharia

Activitate Andrei Mihai Zaharia

Răspuns la discuția Indemnizatia pentru copil?
Multumesc mult!
Va doresc succes in continuare.
Cu respect,Andrei.
Răspuns la discuția Indemnizatia pentru copil?
Va multumesc de raspuns si ajutor.Cum am precizat si mai sus,sotia o sa aiba un loc stabil de munca in Romania chiar din momentul reintoarcerii (mai putin 1 saptamana diferenta intre contracte,drumul+acomodarea acasa)
Ce as mai vrea sa stiu este urmatoarea situatie:
Sa zicem ca in cele 12 luni anterioare nasterii sotia cumuleaza 7 luni de munca in Romania + 5 in Suedia.
Din cele 7 luni se va calcula 85 % din salariu de acolo.Restul de 5 luni se vor calcula la 85% din salariu din Suedia sau tot in baza salariului din Romania (o sa fie o diferenta destul de mare intre ele).Sau...o sa se cumuleze toti banii castigati in ultimele 12 luni si se va calcula 85% din suma respectiva?
Din nou,multumesc anticipat!
Cu respect,Andrei
Buna ziua.As dori sa aflu raspunsul la cateva nelamuriri in privinta prenatalului/indemnizatie pentru copil.
Tocmai azi am aflat ca sotia este insarcinata(al doilea copil) si vroiam sa stiu cum functioneaza legea in Romania.
Sotia lucreaza inca pana la data de 15 iunie cu un contract in regula in Suedia.In ultimii 4 ani noi am fost aici,dar din motive personale am decis sa ne reintoarcem in Romania.Planul initial (facut in ianuarie) a fost sa ne dam demisia din timp de la munca (ceea ce a fost facut),vindem casa care o detinem aici si sa ne reintoarcem acasa.Precizez ca primul copil (1 an si 7 luni) a fost nascut in Suedia.Pentru el a fost simpla situatia in privinta prenatalului si postnatalului,am avut 2 ani si 6 luni lucrati inainte,deci,nu am intampinat nici un fel de problema.
Dupa cum am zis mai devreme,tocmai azi am aflat ca sotia e insarcinata si vroiam sa stiu daca poate benificia de indemnizatia de copil in Romania pe baza contractului de munca din Suedia.
Planul este ca,atunci cand o sa ajungem acasa,sotia o sa aiba un loc de munca stabil,dar sarcina o sa scurteze perioada de munca in Romania.Se pot adauga lunile din urma din Suedia?
Noi vrem sa renuntam la drepturile la pensie care le-am castigat aici platind taxe si impozitul pe salariu.Cred ca in cazul asta statul Suedez o sa fie nevoit sa plateasca statului Roman timpul in care noi am lucrat aici,cel putin cred ca asa functioneaza.
Din ce am citit am inteles ca trebuie sa ai cel putin 12 luni de venit impozitabil inaintea nasterii copilului pentru a benificia de indemnizatie.Dar se poate calcula si timpul de aici?
Va multumesc in prealabil pentru raspunsuri si ajutor.
Cu respect,Andrei.