avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate Aliy25

Activitate Aliy25

Buna ziua, vă contactez in speranta ca ma voi lămuri cu anumite practici medicale.
Aș dori să știu dacă un avocat ma poate ajuta in elucidarea unei practici medicale in urma caruia a avut loc un deces ? Ce dovezi trebuiesc aduse petru demonstrarea unui malpraxis?
Ok mulțumesc sunt răspunsuri pe care deja le stiam, am crezut ca poate aveti competenta necesară sa ma sfătuiți cum pot face rost de această dovadă fără să mă deplasez, iar consulatul poate efectua o verificare a autenticitatii permisului de conducere care ulterior este utila pentru reînnoirea permisului in tara de rezidență. Ideea este ca nu pot lua legătura cu poliția emitenta a permisului, deci nu stiu cum as putea proceda.

Traian Fanea a scris:

Consulatul nu are atributii specifice eliberarii unor dovezi de circulatie , astfel de solicitari sunt de competenta Directiei regim permise de conducere si inmatriculari a vehiculelor din Romania emitenta a permisului dv de conducere.

Cererea a fost făcută la centrul de expertiză de la Nantes inainte de a expira, prefectura unde sunt domiciliata nu se mai ocupa de permisele europene. Problema mea este daca pot solicita din partea consulatului o dovadă pentru a conduce sau trebuie să solicit in alta parte?

Traian Fanea a scris:

Permisul de conducere a carei valabilitate a expirat poate fi preschimbat doar cu procura in cazul in care nu va puteti deplasa in Romania.
Pentru actele necesare eliberarii unui nou permis de conducere si detalii complete consultati urmatorul link [ link extern ]
Daca aveti domiciliul in Franta atunci ar fi trebuit sa solicitati schimbarea permisului cu cel francez si sa adresati cererea catre prefectura sau subprefectura arondată domiciliului dv din Franța (de ex. în departamentul Bas-Rhin sunt subprefecturi la Haguenau-Wissembourg, Molsheim, Saverne, Sélestat-Erstein).
Avand in vedere ca nu ati facut acest lucru pana in prezent iar permisul de conducere romanesc este deja expirat, va trebui mai intai sa reinoiti permisul romanesc conform procedurii amintite in link-ul anterior pentru ca mai apoi sa solicitati un permis frantuzesc.



Ceea ce mi-ati trimis se referă la romanii care sunt temporar in Franta dar eu am deja domiciliu aici, am permis de ședere, deci reînnoirea se va face cu un permis francez de către autoritățile competente din Franta si anume cei de la Nantes, pentru că prefecturile din oras se ocupă doar de permise non U.E.; in consecinta ce ma sfătuiți să fac in continuare, in conditiile in care deja am făcut cererea și nu am nici un răspuns; este posibil sa nu fie complet dosarul? Chiar și așa trebuia totusi sa primesc un raspuns. Multumesc.

Traian Fanea a scris:

Permisul de conducere a carei valabilitate a expirat poate fi preschimbat doar cu procura in cazul in care nu va puteti deplasa in Romania.
Pentru actele necesare eliberarii unui nou permis de conducere si detalii complete consultati urmatorul link [ link extern ]



Buna ziua,

Permisul meu de conducere românesc este expirat din 14.04.2018 și locuiesc în Franța.. am depus cererea pentru reînnoire aici in Franta la centrul de expertiză de la Nantes care se ocupă exclusiv cu permisele de conducere străine europene, in schimb au trecut 2 luni și nu am nici un răspuns din partea lor... și în plus am nevoie pentru a circula de o dovadă de conducere... as putea sa o iau de la ambasadă? Sub ce formă ar trebui formulată cererea pentru dovada permisului de conducere și pentru ce perioadă se eliberează?
Mulțumesc.