avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suspiciune de malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suspiciune de malpraxis

Buna ziua, vă contactez in speranta ca ma voi lămuri cu anumite practici medicale.
Aș dori să știu dacă un avocat ma poate ajuta in elucidarea unei practici medicale in urma caruia a avut loc un deces ? Ce dovezi trebuiesc aduse petru demonstrarea unui malpraxis?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:02, 8 Noiembrie 2019
Primo facio, procedați la formularea unei plângeri împotriva cadrului medical, adresată Colegiului Medicilor din circumscripția căruia face parte medicul respectiv!

A doua etapă este întruchipată de acțiunea în instanța civilă sau plângerea penală, după caz! Pe plan probațional, se vor dispune inclusiv expertize medicale, probatoriul se discută după prezentarea exhaustivă a situației de fapt.
Contractați servicii avocațiale!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_487...
Este obligatorie depunerea unei sesizari la comisia pt. cazurile de malpraxis din cadrul unei directii de sanatate publica si dupa aceasta depunerea unei plangeri penale? Sau, pot depune direct o plangere penala?
Puteti depune directm o plangere penala.
Un raspuns pozitiv din partea Colegiului medicilor poate fi un atuu pentru dvs. in fata instantei de judecata.
Formulati direct plângere penală nu aveti nevoie de alta procedura prealabilă.

Alte discuții în legătură

Malpraxis, soția mea a născut o fetiță de 3 kg prin cezariana, ... ..sorin, ..sorin, Malpraxis, soția mea a născut o fetiță de 3 kg prin cezariana, in prima zi de naștere al copilului am fost anunțat că fetița e bine, a doua zi, soția ... (vezi toată discuția)
Posibil malpraxis: mama a decedat înainte de a ieși din sala de operație în urma unei intervenții pentru ruptură de menisc. care ar fi pașii de urmat? Olivia25 Olivia25 Buna seara , Pt. a nu influenta in vreun fel raspunsurile primite, nu o sa dau numele spitalului si nici judetul in care se afla. Descriere problema O ... (vezi toată discuția)
Malpraxis crt82 crt82 Buna seara tuturor. In urma cu cateva zile tatal meu a decedat in urma unui acceident vascular grav. Concluziile medicilor de la spitalul Obregia au fost ca ... (vezi toată discuția)