avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis

Buna seara tuturor. In urma cu cateva zile tatal meu a decedat in urma unui acceident vascular grav. Concluziile medicilor de la spitalul Obregia au fost ca tatalui meu i-a fost administrata gresit medicamentati (surpadoza cu medicamente, sintrom). Nu vreau sa acuz medicii pana nu adun toate informatiile dar din primele conculzii se pare ca mediul specialis cardiolog nu l-a informat pe tatal meu despre riscurile utilizarii sintromului (anticoagulant) si despre obligativitatea analizei INR. Medicul de familie a continuat culpa si nu i-a facut trimitere pentru INR (cred ca nici nu a observat aceasta analiza decat acum cand i-am cerut explicatii).

Intrebarile mele sunt:

- Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez mai departe? Adica unde trebuie sa depun plangeri si recalamatii.
- Este ok sa depun initial si plangere la politie?
- Este posibil sa se ceara in instanta efectuarea unei autopsii? Familia mea nu poate accepta deshumarea sub nicio forma.
- Se pot aduce in instanta alti medici specialisti?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 20:09, 8 August 2011
Va puteti adresa Comisiei de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis, care functioneaza in cadrul Directiei de Sanatate Publica, prin sesizare scrisa, in calitate de succesor.

In cadrul sesizarii trebuie sa aratati numele medicului (medicilor) despre care considerati ca sunt autorii unui act de malpraxis, data savarsirii actului, descrierea actului, prejudiciul produs.

Comisia va desemna un grup de experti care sa investigheze sesizarea dumneavoastra. Fiti pregatit sa platiti onorariul acestor experti.

Pe de alta parte, va puteti adresa Parchetului de pe langa Judecatorie cu o plangere penala pentru infr. de ucidere din culpa.

Aceste doua proceduri se pot initia concomitent.

Este posibil ca organele de urmarire penala sa dispuna efectuarea unei necropsii, dar nu stiu in ce masura o asemenea proba poate fi efectuata fara inuvintarea familiei; poate ne vor lamuri alti colegi.

Din experienta proprie va spun ca este o procedura destul de complexa si va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Va multumesc din suflet pt. raspuns.

Mai am cateva intrebari.

1. Comisia de monitorizare si competenta este acelasi lucru cu Colegiul medicilor? Dr. pe care eu il suspectez de malpraxis este vice-presedinte la CM din orasul nostru.

2. Trebuie sa ne adresam institutiilor din orasul de domiciliu sau putem face aceste plangeri si in capitala. Va intreb acest lucru deoarece medicul este un om influent in orasul nostru.

3. Daca sunt avocati specializati pe astfel de cazuri care au timp sa ofere o consultatie ii rog sa imi trimita un mesaj cu datele de contact.

Va multumesc
crt82 a scris:

Va multumesc din suflet pt. raspuns.

Mai am cateva intrebari.

1. Comisia de monitorizare si competenta este acelasi lucru cu Colegiul medicilor? Dr. pe care eu il suspectez de malpraxis este vice-presedinte la CM din orasul nostru.

Nu. Acea comisie e la directia judeteana de sanatate publica.


2. Trebuie sa ne adresam institutiilor din orasul de domiciliu sau putem face aceste plangeri si in capitala. Va intreb acest lucru deoarece medicul este un om influent in orasul nostru.

Plangerea se adreseaza institutiilor din judet. Numai dupa ce primiti o solutie puteti face contestatie la colegiul medicilor din Romania si / sau la Ministerul Sanatatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis cornelv cornelv Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot initia concomitent plangere la parchet pentru un caz de malpraxis, sesizare la comisia de monitorizare si competenta ... (vezi toată discuția)
Expertiza medicala in caz de malpraxis george_adi110 george_adi110 Unde pot afla mai multe informati despre desfasurarea unei expertize medicale in caz de malpraxis? ( cui trebuie adresata cererea, cine decide efectuarea unei ... (vezi toată discuția)
Posibil malpraxis: mama a decedat înainte de a ieși din sala de operație în urma unei intervenții pentru ruptură de menisc. care ar fi pașii de urmat? Olivia25 Olivia25 Buna seara , Pt. a nu influenta in vreun fel raspunsurile primite, nu o sa dau numele spitalului si nici judetul in care se afla. Descriere problema O ... (vezi toată discuția)