Multumesc foarte mult pentru confirmare, tot ceea ce a-ti precizat in raspus a fost facut intocmai, singura problema este ca nu m-am dus eu personal la Sec 6, Ev Pop, ci sora mea cu imputernicire. Ar fi altceva ce as putea face? Multumesc inca o data pentru bunavointa dvs. Elena
Buna ziua,
Sper sa imi puteti oferi putina indumare. Sotul meu a decedat in Dec’17. Ca sa ii pot face transcrierea certificatului de deces emis in strainatate i-am facut imputernicire sorei mele sa ma reprezinte la organele romanesti competente ( in acest caz Evidenta populatiei sect 6, Bucuresti). Cand a mers la ghiseu, doamna de acolo i-a cerut dovada ca ea este singura imputernicita chiar daca pe imputernicirea notariala apostilata scrie foarte clar ca o imputernicesc pe sora mea sa ma reprezinte in acest scop. In plus, deaorece documentele sotului de indentitate erau expirate la data decesului, i-au cerut si dovada de cetatenie romana la data decesului, chiar daca toate documentele lui au fost prezentate in original ( Pasaport, CI + Certificat de nastere). Va rog, daca se poate, sa ma indrumati in ceea ce as putea face pentru a transcrie Certificatul sotului fara ca eu sa fiu fizic prezenta, deoarece nu am posibilitatea de a calatori in Ro prea curand. Cu multe multumiri, Elena