avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Activitate northstar

Activitate northstar

Răspuns la discuția Taxa de timbru vesus expertiza
Va multumesc pentru raspuns.
Buna seara.

Am o mica intrebare.
La depunerea cererii de chemare in judecata reclamantul a platit taxa de timbru la valoarea celor 2 case aflate in litigiu. ( suntem co-proprietari avand procente diferite). In acest sens, a depus la dosar si valoarea caselor estimate probabil de catre notariat. ( in functie de zona, etc...)
Acum, dupa vreo 2 ani de proces, depune cerere de expertiza , citez :" stabilirea valorii technice si de circulatie a imobilelor", urmand sa ma oblige la co-plata expertizei ( pe care eu nu am motiv sa cer ).
Intrebare : valoarea caselor dupa care s-a stabilit taxa de timbru nu e aceeasi cu valoarea pe care expertiza ar trebuii sa dea?
Daca expertiza stabileste o valoare mai mare se schimba si cuantumul taxei de timbru?........in acest caz, el declarand o valoare mai mica la inceput ( el fiind in cardasie cu toti notarii si pesonalul din primarie al localitatii respective) , el nu se pune ca a mintit instanta?
Va rog mult daca ma puteti ajuta , nu am studii de drept, doar incerc sa-mi fac temele inaintea procesului.
Va multumesc.




Răspuns la discuția Avocat tradator
Multumesc mult pt. raspunsuri.
Cel mai probabil o sa-mi caut alt avocat.
Răspuns la discuția Avocat tradator
Daca imi iau alt avocat , in caz de castig voi primi de la partea adversa cheltuielile cu ambii avocati?......daca da, atunci problema e ca si rezolvata....
Răspuns la discuția Avocat tradator
1. da....doreste stingerea litigiului.......pe banii mei.
daca doream stingerea litigiului pe banii mei n-as mai fi angajat un avocat........nu credeti??

2. da.....imi pot lua alt avocat........tot pe banii mei, ca in contractul ei se stipuleaza ca banii platiti nu-i mai primesc inapoi......deci practic am platit-o degeaba 1000 de euro.

3. ce garantie am ca noul avocat n-o sa-mi faca acelasi lucru?.....adica sa-mi ia banii si apoi sa faca intelegere cu partea adversa?

Cu acelasi stima!
Discuție Avocat tradator
Buna ziua.......pe scurt......avocata s-a cam saturat de procesul care se desfasoara in alta localitate ( fapt pt. care mi-a cerut onorariu dublu) si vrea sa faca intelegere cu partea adversa, in sensul sa renunt la procesul in care EU am fost data in judecata, urmand sa platesc toate cheltuielile aferente........practic s-a dat de partea "dusmanului" meu......unde pot sa ma adresez sa depun plangere?....si ce rost are?....poate ca sunt toti mana in mana la barou......va multumesc.