Am o mica intrebare.
La depunerea cererii de chemare in judecata reclamantul a platit taxa de timbru la valoarea celor 2 case aflate in litigiu. ( suntem co-proprietari avand procente diferite). In acest sens, a depus la dosar si valoarea caselor estimate probabil de catre notariat. ( in functie de zona, etc...)
Acum, dupa vreo 2 ani de proces, depune cerere de expertiza , citez :" stabilirea valorii technice si de circulatie a imobilelor", urmand sa ma oblige la co-plata expertizei ( pe care eu nu am motiv sa cer ).
Intrebare : valoarea caselor dupa care s-a stabilit taxa de timbru nu e aceeasi cu valoarea pe care expertiza ar trebuii sa dea?
Daca expertiza stabileste o valoare mai mare se schimba si cuantumul taxei de timbru?........in acest caz, el declarand o valoare mai mica la inceput ( el fiind in cardasie cu toti notarii si pesonalul din primarie al localitatii respective) , el nu se pune ca a mintit instanta?
Va rog mult daca ma puteti ajuta , nu am studii de drept, doar incerc sa-mi fac temele inaintea procesului.
Va multumesc.
Buna seara,
Stabilirea valorii de timbru dupa grila notarilor este una (mai ales ca a foist acum 2 ani) iar valoarea DE CIRCULATIE este cea stabilita de expert.
Dupa aceasta valoare se va modifica, daca este cazul si valoarea taxei de timbru.
Discutati cu avocatul care va reprezinta pentru a va explica tot ce inseamna procedura civila in materie.
Nu faceti afirmatii nesustinute de probe ca sa nu aveti probleme dupa.
Expertiza
Ana Maria Ionescu
Buna ziua. Intr-un proces de iesire din indiviziune s-a propus efectuarea expertizei in constructii pentru lotizare. Unul din obiective este stabilirea valorii ... (vezi toată discuția)