avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru vesus expertiza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru vesus expertiza

Buna seara.

Am o mica intrebare.
La depunerea cererii de chemare in judecata reclamantul a platit taxa de timbru la valoarea celor 2 case aflate in litigiu. ( suntem co-proprietari avand procente diferite). In acest sens, a depus la dosar si valoarea caselor estimate probabil de catre notariat. ( in functie de zona, etc...)
Acum, dupa vreo 2 ani de proces, depune cerere de expertiza , citez :" stabilirea valorii technice si de circulatie a imobilelor", urmand sa ma oblige la co-plata expertizei ( pe care eu nu am motiv sa cer ).
Intrebare : valoarea caselor dupa care s-a stabilit taxa de timbru nu e aceeasi cu valoarea pe care expertiza ar trebuii sa dea?
Daca expertiza stabileste o valoare mai mare se schimba si cuantumul taxei de timbru?........in acest caz, el declarand o valoare mai mica la inceput ( el fiind in cardasie cu toti notarii si pesonalul din primarie al localitatii respective) , el nu se pune ca a mintit instanta?
Va rog mult daca ma puteti ajuta , nu am studii de drept, doar incerc sa-mi fac temele inaintea procesului.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: northstar , utilizator 20:21, 19 Noiembrie 2019
Buna seara,
Stabilirea valorii de timbru dupa grila notarilor este una (mai ales ca a foist acum 2 ani) iar valoarea DE CIRCULATIE este cea stabilita de expert.
Dupa aceasta valoare se va modifica, daca este cazul si valoarea taxei de timbru.
Discutati cu avocatul care va reprezinta pentru a va explica tot ce inseamna procedura civila in materie.
Nu faceti afirmatii nesustinute de probe ca sa nu aveti probleme dupa.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza Ana Maria Ionescu Ana Maria Ionescu Buna ziua. Intr-un proces de iesire din indiviziune s-a propus efectuarea expertizei in constructii pentru lotizare. Unul din obiective este stabilirea valorii ... (vezi toată discuția)
Cand/cât trebuie sa depun taxa judiciara de timbru? Popescu2012 Popescu2012 Care este termen limita pentru depunerea taxei de timbru judiciar sub sancțiunea anularii cererii datorită netimbrarii acesteia? 1. Taxa de timbru ... (vezi toată discuția)