Am presupus (greșit sau nu) ca având birou unii lângă alții și access la aceleași informații, măcar o să fiu informat corect (și se pare că nu).
Am rezolvat oricum problema. Mulțumesc.
Eu am fost la ei si mi-am schimbat permisul la luni de zile dupa ce a fost data hotararea definitiva (cu tot cu documente si decizia tribunalului), si mi-au zis ca e ok, a trecut pedeapsa (cel putin atat au stiut functionarii de la ghiseu sa imi zica si m-au mintit).
Recent am primit un proces verbal cum ca trebuie sa le dau permisul in 15 zile (pentru ca am pierdut procesul acum un an), si imi spun ca incepand cu data de 01.04 timp de 150 zile nu am voie sa conduc.
Ce rost are sa bat 500km, cand ei nici macar nu sunt in stare sa ma informeze calumea dupa ce eu le fac toata treaba.
Multumesc, am inteles; exact la asta ma si asteptam.
Multumesc frumos!
Si daca nu predau permisul dar nici nu circul 1 an de zile ? (ce se intampla cu pedeapsa ?)
nu pot sa inteleg relevanta plasticului si nici cine si ce data se aplica; de data de decizie a tribunalului nu le pasa, cand pot eu sa merg sa il predau nu le pasa, ce se intampla daca nu merg sa il predau ? (dar nici nu conduc, mai bine fara dosar si alte complicatii, nu sunt inconstient, dar nici sa stau la mana unor oameni care isi bat joc de mine).
In noul proces verbal mi-au pus 150 zile de la o data fixa, dupa acele 150 zile ce se intampla ? mai primesc inca o notificare sa dau permisul si mai stau inca 150 ca nu l-am predat ?
Multumesc mult inca o data, anticipat!
Buna seara,
De un sfat as avea si eu nevoie, pentru ca iar ma lovesc de probleme cu pol. romana, din nefericire.
Mi s-a comunicat recent ca trebuie sa predau permisul pentru 120 zile sau 150 deoarece acum au aflat si ei de un proces terminat acum un an.
Problema mea este urmatoarea, din pacate nu am putut sa il predau in 15 zile de la data deciziei definitive (a fost decizia de apel, in instanta de fond am castigat dar au facut apel), pentru ca nu mai locuiesc la adresa din buletin (locuiesc la 500km departare) si in momentul acela nu eram in tara oricum.
M-am intors in schimb la aprox 7 luni de la data procesului si am fost cu decizia de la tribunal si permisul sa vad ce e de facut (era expirat oricum si vroiam sa il schimb) si dupa ce au verificat in calculator, au zis ca e ok, si ca il pot schimba, moment in care am predat toate documentele si permisul vechi si dupa o luna am primit permisul nou.
Acum, au mai trecut inca 6 luni de atunci si primesc notificarea ca nu am predat permisul si ca trebuie sa il predau sa incep executarea pedepsei.
Intrebarea mea este, de ce ma mai cauta acum cand au avut permisul meu, si puteau foarte frumos sa il retina si sa zica, nu, ramane la noi pana trece perioada de suspendare, si chiar ei mi-au aprobat inlocuirea lui.
Ce as putea face ca sa ies din aceasta situatie, pentru ca sigur este aplicata abuziv a doua oara (dupa ce mi s-a confirmat ca sunt ok si pot conduce).
Multumesc mult,
O seara buna!
Buna ziua,
Am si eu o mica problema si mi-ar prinde bine putin ajutor sau o lamurire.
As dori sa imi schimb buletinul in alt judet pentru a beneficia de un anumit program regional. (locuiesc deja in acel judet dar nu vreau sa imi fac mutatie sau alt act), vreau direct buletin dar mai repede daca se poate.
Problema este in felul urmator,
Urmeaza sa imi fac o casa, am scos CF-urile si in zilele urmatoare depun actele pentru Certificatul de Urbanism si de indata ce vine si autorizatia in 3 luni va fi gata si casa (pana in iarna este gata sigur).
In situatia de fata, pe CF-uri nu este trecuta o adresa, de ce documente am nevoie pentru a stabili adresa sa imi pot face buletin. (am inteles ca se poate face buletin indiferent ca este sau nu casa terminata).
Oare in Certificatul de Urbanism se aloca si adresa ? (este acel certificat suficient impreuna cu contractul de vanzare - cumparare pe teren si titlu de proprietate) ?
Multumesc anticipat!
O zi buna!
Am citit acest articol si in trecut, multumesc!
si nu am inteles prea bine articolul pentru ca vorbeste de reducerea la 30 zile de la x zile, nu cu 30 de zile ce ma intereseaza pe mine (care se adauga suspendarii pentru ca nu dau testul 13/15).
Deci sa revin la subiect, nu mai pot sustine acel test 'obligatoriu' si perioada totala de suspendare va fi 120 zile ? (pentru ca au fost adaugate deja cele 30 de zile pe care le-as fi putut deduce cu acel test daca indeplineam conditiile).
Multumesc mult si imi cer scuze pentru confuzii.
Buna ziua,
Am permisul suspendat pe 90 zile (si aproape au trecut).
Fiind a doua suspendare in decurs de 6 luni am inteles ca se mai adauga 30 zile (deci 120 zile in total).
Mai pot da acel test 13/15 ca sa reduc pedeapsa de la 120 la 90 zile ? (pot fi reduse cele 30 de zile adaugate peste pedeapsa de 90 ?).
sau daca nu dau testul 13/15 se mai adauga inca 30 zile ? (pentru un total de 120 + 30 zile)
Multumesc mult,
O zi buna!
Ps: Sunt constient ca am gresit si voi astepta cat este nevoie dar legislatia imi este putin neclara.
Ar trebui sa am macar o urma de drept la indulgenta, asta am si cerut, nu sunt si eu platitor de taxe ? nu am avut probleme cu legea pana acum.
Nu am furat, nu am produs nici o paguba, foarte posibil ca spikeul ala sa fi fost o eroare mecanica, fie de la apartul lor fie de la computerul de bord de la masina.
Daca ar fi citit ce am scris macar ar fi inteles despre ce e vorba.
Oricum nu mai conteaza acum dar APRECIEZ SINCER raspunsul dvs.
Vad si eu ce inseamna sa fii biciclist 3-4 luni :) - nu e un capat de tara.
@grosuanatolie
"cu un extras de pe site cu continutul pe scurt al hotararii, printat, pentru predare permis."
Un cuvant schimbat / scos din textul ala si eu am castigat procesul, cum pot sa admita un asemenea document ? (mi se pare ceva foarte dubios in legislatie)
Nu ar trebui sa verifice ei și sa ma anunțe ? pana la urma ei m-au chemat la apel.
Fara o hotărâre cu stampila de la tribunal nu vad cum ar putea accepta orice alt document, iar cum hârtia nu exista; parca vad ca tot eu sunt de vina.
"Hotararile instantei de apel nu se mai comunica, dvs aveti OBLIGATIA de a va interesa de soarta dosarului. "
In fiecare zi verific siteul pentru a vedea hotararea, nu pot merge in fiecare zi pana la Cluj sa ma interesez.
"Nu sunt de acord cu atitudinea dvs, viteza de 100 km este o viteza mare, chiar si la iesirea din localitate, Nu conteaza ora, sau alte circumstante atenuante )))."
Stiu, nu am zis ca nu am parte din vina.
Dar as vrea sa mentionez urmatoarele, amenda a fost platita si as fi fost de acord cu o penalizare corespunzatoare de +40km/h.
Tot ce am vrut e sa nu mi se suspende persmisul, restul nu conteaza, politistul a fost necooperant, nu a vrut sa imi raspunda la nici o intrebare si a zis ca nu il intereseaza sa apelez la justitie.
La ora respectiva nu era trafic, nu erau treceri de pietoni, 2 benzi pe sens, sincer am crezut ca sunt deja pe drumul European unde e limita de 100 (si atunci am setat cruise control-ul). (nu sunt din Cluj si nici nu am vazut restrictii de viteza);
Nu sunt un teribilist la volan si nici nu conduc o masina cu 300 de cai; plus ca aveam pasageri in masina si le pretuiesc viata.
A fost un abuz de putere si nu e numai parerea mea aici dar nu mai conteaza acum.
"Pentru predare permis, chiar daca nu aveti hotararea instantei de apel, TIPARITA, PE HARTIE, CU STAMPILA SI SEMNATURA, dvs aveti obligatia sa va interesati de soarta dosarului, si daca ati pierdut, sa va prezentati la sediul politiei rutiere de care apartineti, cu un extras de pe site cu continutul pe scurt al hotararii, printat, pentru predare permis."
Nu ar trebui sa am si eu dreptul sa vad motivul pentru care am pierdut mai ales ca eu am avut castig de cauza la instanta de fond ?
(nu vreau sa mi se comunice prin posta, dar nici pe site unde se pot adauga documente nu este hotararea pusa inca).
Poate vreau sa merg mai departe la alta instanta, trebuie sa am dreptul sa vad intai hotararea si apoi sa decid ce vreau sa fac ? nu ?
Multumesc, asa voi face; nu prea mai are rost in ziua de azi sa apelezi la justitie, a se vedea ziua de azi in mod special. Judecatorii, Politia si Guvernul sunt mana in mana, chiar daca unii judecatori inteleg anumite lucruri deja la nivel inalt totul e aranjat.
O sa astept, multumesc si o seara buna!