avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate mcrisa

Activitate mcrisa

Am primit acum o adresa de la firma, in care mi se spune ca data incetarii CIM-ului este 31.05, insa invoca faptul ca incetarea CIM-ului a fost operata in REVISAL inainte de primirea certificatului de concediu medical, motiv pentru care nu il accepta. O alta justificare este faptul ca certificatul medical a fost eliberat in data de 31.05 si are ca data de incepere 30.05, cu o zi inaintea prezentarii acestuia angajatorului. De altfel, sustin in scris ca in data de 30.05 am fost prezenta la locul de munca, pe parcursul intregii zile, fara a invoca vreun motiv medical, angajatorului. Cf. regulamentului intern, certificatul medical trebuia comunicat in termen de 24 de ore, de la eliberarea acestuia. Va rog sa imi spuneti, cum as putea proceda in aceasta situatie.
Nu mi-a fost comunicata aceasta informatie. In documentul pe care ar fi vrut sa il semnez ieri, scria ca CIM-ul inceteaza la 31.05, prima zi nelucratoare, dar nu garantez ca aceasta este data de incetare reala.
Buna ziua, in cursul zilei de ieri 30.05 am depus demisia la angajatorul meu, documentul fiind inregistrat in aceiasi zi. Astazi, 31.05 mi-a fost eliberat un certificat de concediu medical, cu data de 31.05 pentru perioada 30.05 - 08.06, iar angajatorul refuza sa il inregistreze. Acesta mi-a comunicat astazi ca, ca urmare a inregistrarii demisiei mele, in baza art. 81, alin. 7 din codul muncii, CIM-ul meu a incetat, fiind deja înregistrata încetarea la ITM, iar decizia a fost transmisă si in scris, prin posta catre mine. Momentan nu am primit nimic prin posta. Va rog mult sa imi spuneti daca, in situatia de mai sus, este legal ca angajatorul sa refuze inregistrarea certificatului de concediu medical si ce optiuni am...habar nu am ce e de facut mai departe.