avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical prezentat dupa intrerupere contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical prezentat dupa intrerupere contract cf. art. 81 alin.7

Buna ziua, in cursul zilei de ieri 30.05 am depus demisia la angajatorul meu, documentul fiind inregistrat in aceiasi zi. Astazi, 31.05 mi-a fost eliberat un certificat de concediu medical, cu data de 31.05 pentru perioada 30.05 - 08.06, iar angajatorul refuza sa il inregistreze. Acesta mi-a comunicat astazi ca, ca urmare a inregistrarii demisiei mele, in baza art. 81, alin. 7 din codul muncii, CIM-ul meu a incetat, fiind deja înregistrata încetarea la ITM, iar decizia a fost transmisă si in scris, prin posta catre mine. Momentan nu am primit nimic prin posta. Va rog mult sa imi spuneti daca, in situatia de mai sus, este legal ca angajatorul sa refuze inregistrarea certificatului de concediu medical si ce optiuni am...habar nu am ce e de facut mai departe.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
mcrisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:20, 1 Iunie 2018
Care este data incetarii c.i.m. ?
Nu mi-a fost comunicata aceasta informatie. In documentul pe care ar fi vrut sa il semnez ieri, scria ca CIM-ul inceteaza la 31.05, prima zi nelucratoare, dar nu garantez ca aceasta este data de incetare reala.
Solicitati in scris angajatorului sa va elibereze un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.

In caz de refuz, sesizati ITM-ul.
Am primit acum o adresa de la firma, in care mi se spune ca data incetarii CIM-ului este 31.05, insa invoca faptul ca incetarea CIM-ului a fost operata in REVISAL inainte de primirea certificatului de concediu medical, motiv pentru care nu il accepta. O alta justificare este faptul ca certificatul medical a fost eliberat in data de 31.05 si are ca data de incepere 30.05, cu o zi inaintea prezentarii acestuia angajatorului. De altfel, sustin in scris ca in data de 30.05 am fost prezenta la locul de munca, pe parcursul intregii zile, fara a invoca vreun motiv medical, angajatorului. Cf. regulamentului intern, certificatul medical trebuia comunicat in termen de 24 de ore, de la eliberarea acestuia. Va rog sa imi spuneti, cum as putea proceda in aceasta situatie.
Puteti contesta in instanta decizia de incetare a c.i.m.

Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu

Termen : 45 de zile de la data luarii la cunostinta de decizia respectiva

Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim demisie ginnyy ginnyy un salariat isi da demisia, in timp ce se afla in concediu medical ; i se aproba incetarea CIM fara preaviz. la ce data inceteaza CIM? ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
O mica problema mioarapetre mioarapetre Daca angajatorul refuza la prezentarea demisiei sa-mi plateasca salariul ce as putea sa fac pt a intra in posesia lui? (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim (art.56 lit. d) claudiabutisca claudiabutisca Am urmatoarea speta: Un angajat si-a depus cerere in vederea intocmirii dosarului de pensionare si incetarii cim cu data de 15.09.2008. Prin cerere solicita ... (vezi toată discuția)