Salariul se va plati la data incetarii raporturilor de munca sau la data cand acesta este prevazut in c.i.m. a se plati.
In conditiile in care angajatorul refuza plata salariului dupa aceasta data, aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului sau instantei de judecata.
Chiar in aceiasi zi cu prezentarea deciziei nu o sa va poate face lichidar dar in urmatoarele zile,da. In caz de refuz (de exemplu dupa un termen de 15 zile) puteti sa-l actionati in instanta la tribunalul de care apartineti cu domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru.
Buna seara.
Notificare(in 2 exemplare,pe cea ce ramane la dvs.puneti stampila cu nr.de intrare la secretariat ca sa puteti avea o proba) scrisa la sediul societatii prin care ii somati sa va plateasca ultima retributie salariala.In acelasi timp depuneti si o sesizare scrisa la sediul ITM in care relatati neplata salariului.In functie de aceste raspunsuri daca nu se rezolva pe cale amiabila puteti actiona in instanta societatea pentru a va recupera drepturile salariale.
Succes!
Cu respect,Alexa...
In conformitate cu prevederile din CCM unic la nivel national,angajatorul are obligatia platii drepturilor dvs. salariale.
Art. 48. - (1) Toate drepturile băneşti cuvenite salariaţilor se plătesc înaintea oricăror obligaţii băneşti ale unităţii.
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Faceti o adresa angajatorului cu precizarea prevederilor de mai sus ,adresa pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata.
Totodata faceti reclamatie la ITM pentru neplata drepturilor salariale.
Odata cu plata salariului la zi, in cazul dvs.(demisie), mai aveti si dreptul la plata zilelor de concediu de odihna neefectuate la care aveti dreptul pana la data incetarii cim-ului.