avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o mica problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o mica problema

Daca angajatorul refuza la prezentarea demisiei sa-mi plateasca salariul ce as putea sa fac pt a intra in posesia lui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 26 Noiembrie 2009
Salariul se va plati la data incetarii raporturilor de munca sau la data cand acesta este prevazut in c.i.m. a se plati.
In conditiile in care angajatorul refuza plata salariului dupa aceasta data, aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului sau instantei de judecata.
Chiar in aceiasi zi cu prezentarea deciziei nu o sa va poate face lichidar dar in urmatoarele zile,da. In caz de refuz (de exemplu dupa un termen de 15 zile) puteti sa-l actionati in instanta la tribunalul de care apartineti cu domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru.
Buna seara.
Notificare(in 2 exemplare,pe cea ce ramane la dvs.puneti stampila cu nr.de intrare la secretariat ca sa puteti avea o proba) scrisa la sediul societatii prin care ii somati sa va plateasca ultima retributie salariala.In acelasi timp depuneti si o sesizare scrisa la sediul ITM in care relatati neplata salariului.In functie de aceste raspunsuri daca nu se rezolva pe cale amiabila puteti actiona in instanta societatea pentru a va recupera drepturile salariale.
Succes!
Cu respect,Alexa...
In conformitate cu prevederile din CCM unic la nivel national,angajatorul are obligatia platii drepturilor dvs. salariale.
Art. 48. - (1) Toate drepturile băneşti cuvenite salariaţilor se plătesc înaintea oricăror obligaţii băneşti ale unităţii.
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

Faceti o adresa angajatorului cu precizarea prevederilor de mai sus ,adresa pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata.

Totodata faceti reclamatie la ITM pentru neplata drepturilor salariale.

SUCCES !
Odata cu plata salariului la zi, in cazul dvs.(demisie), mai aveti si dreptul la plata zilelor de concediu de odihna neefectuate la care aveti dreptul pana la data incetarii cim-ului.

Alte discuții în legătură

Concedierea in perioada de proba ralucyb ralucyb Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am fost concediata in perioada de proba printr-o simpla notificare fara nici o justificare, intrebarea mea este nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului cata_stef cata_stef Buna as dori daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea problema (o sa fiu mai explicit ca sa intelegeti despre ce e vorba) Sunt angajat la o firma ... (vezi toată discuția)
Demisie, plata salarii sfarghiuelena sfarghiuelena Buna seara.Daca primesc decizia de desfacere a contractului de munca pot sa nu o semnez pana cand nu isi achita drepturile salariale la zi. Va multumesc mult. (vezi toată discuția)