avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate DanaP.

Activitate DanaP.

Răspuns la discuția Drept de mostenire
Multumesc!
Am uitat sa mentionez ca cel care lasase act de donatie acest teren pt soacra mea, nu era nici el in posesia terenului, era fiul proprietarei, iar terenul nu il detinea acesta..
Multumesc pt raspuns! La casa veche, prin bancile facute de sotul meu, am renovat de la gredele, toate camerele, si am ridicat o bucatarie cu baie. Ne-am mai cosntruit si cea de-a doua baie intre timp. Avem martorii cu care am muncit la acestea. Ce inseamna acea uzucaptiune? Desi nu aveau acte, el poate dobandi acel act de proprietate fara ca ea sa mai fie in viata. Noua la notar ni s-a spus ca pt a face acte treb sa semneze familia celei care a vandut terenul, pt k si la primarie, terenul apare inca in apartenenta familiei ce se presup ca a vandut. Iar fara actele de deces de la toti fratii, nepotii, nimeni nu ii poate da acte pe teren
Pe scurt, soacra mea a decedat in urma cu doi ani si cateva luni. Ea impreuna cu sotul ei au cumparat un teren , tranzactia facuta acum multi ani finalizand-u-se cu o chitanta de mana, despre care ni s-a spus k nu este valabila. Sotul ei s-a recasatorit la un an de la moartea ei, si acum el incearca sa faca acte pe numele lui, sa devina proprietar ca sa ne dea afara din casa. Mentionez ca inaintea decesului rolul, lumina , toate erau pe numele soacrei. Eu si sotul locuim aici inca, si am construit singuri casa pe care el acum o vrea doar pt el si sotie, In afara de sot, mai exista doua fete, casatorite, la casele lor, insa pe una dintre ele, nu o mai primeste nici in casa, si ii spune ca odata ce este casatorita nu mai are drept sa intre in casa lui. Ce este legal in tot ceea ce incearca el? Poate sa faca acte legal, singur, act de proprietate pe numele lui, fara sa fie prezent niciunul din copii?

Multumesc!